Stedendriehoek

Expositie lichtkunst met glasvezel

ZUTPHEN – Glasvezel zorgt niet alleen voor snelle ict-verbindingen, het is ook fantastisch materiaal voor ‘Lichtkunst’. Voor het eerst is er in Zutphen daarvan een expositie te zien. De lokale kunstenares Josée Kempe exposeert vanaf volgende week haar lichtobjecten onder de noemer ‘Light fiber art’ in Galerie Kunst op de Hoek, Nieuwstad 20.

Josée was als kind al gefascineerd door zo’n lamp met een bol van lichtsprieten’: “Ik zag gevangen licht dat ik kon aanraken en laten bewegen. Het had iets betoverends!” Drie jaar geleden ontdekte ze dat er inmiddels een rijke variatie bestaat aan lichtvezels. En in combinatie met de moderne ledverlichting ziet zij onbegrensde mogelijkheden. Sindsdien heeft zij uiteenlopende materialen en technieken toegevoegd om haar lichtkunst vorm te geven. “Het is geweldig om die sfeer en magie van toen nu zelf te creëren.”
Tijdens de opening op vrijdag 28 oktober om 19.00 uur geeft kunstenares Marion Huyskes een inleiding op het werk van Josée Kempe. De expositie is van 27 oktober tot en met 19 november op donderdag vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur (op koopzondag 30 oktober van 13.00 tot 17.00 uur) te bezichtigen. En omdat lichtkunst het best tot zijn recht komt in de schemer en nacht zal na sluitingstijd de etalage van Kunst op de Hoek ’s nachts verlicht blijven. Josée: “Waar schemer heerst ontstaat betovering.” Voor meer informatie: www.joseekempe.nl en www.kunstopdehoek.nl