Stedendriehoek

Eerste fase natuurlijke speelplek Bult van Ketjen gereed

ZUTPHEN – Kinderen kunnen over enkele weken spelen op een uitdagende en natuurlijke speelplek bij de Bourgonjetoren/Bult van Ketjen. De speelplek is samen met bewoners van de binnenstad ontworpen.

De wensen van de buurt sloten aan bij het beleid van de gemeente om natuurlijke speelplekken te stimuleren. Van tevoren hebben kinderen ‘proefgespeeld’ op de speelplekken aan de Praebsterkamp en bij het Hugo de Grootplantsoen. Ouders hebben diverse malen een brainstormavond bijgewoond. Uit de ideeën van de kinderen en ouders is het ontwerp voortgekomen. Vorige week is de eerste fase gereed gekomen. Dit is het zuidelijke deel met een verdiept voetbalveldje. Het gras is net ingezaaid en heeft nog een aantal weken nodig om te groeien. Daarom wordt dit tijdelijk afgezet. Daarna kan er volop gespeeld gaan worden. Er komen ook nog nieuwe struiken. In het ontwerp is ook de wens opgenomen om een fontein, als waterspeelelement, te plaatsen in het parkachtige deel. Dit deel is ook voor ouderen en ouders fijn om te verblijven. Of deze volgende fase ook wordt uitgevoerd, is nog onzeker. Dit is afhankelijk van beschikbaar komen van budget.

De natuurlijke speelplaatsen worden altijd ontwikkeld samen met de buurt. Natuurlijk spelen geeft kinderen meer uitdaging en draagt bij aan hun ontwikkeling en motoriek. De speelplaatsen zijn ontmoetingsplaatsen voor jong en oud.