Stedendriehoek

Documentaire Zutphense wijnpionier

ZUTPHEN – In Luxor Filmtheater aan de Houtmarkt 64 wordt vrijdagavond 16 juni om 20.30 uur de wijndocumentaire Kissed by the Grape vertoond. Derrick Neleman, Zutphens eigen biowijnpionier met tien internationale medailles op zak voor Neleman wijnen, maakte deze documentaire in 2008 samen met voormalig VPRO-filmmaker Fred van Dijk.

De film is destijds op diverse internationale filmfestivals vertoond en kreeg lovende recensies. Enthousiaste wijnboeren nemen de kijkers mee naar hun biologische wijngaarden in Italië, Spanje en Chili. Ze laten hen kennismaken met hun unieke manier van werken en vertellen alles over hun passie voor druiven en wijn. Medewerking wordt verleend door Miquel A. Torres, Alvaro Espinoza, Natalino & Amadio Fasoli en wijnschrijver Harold Hamersma. Zij kregen hem allemaal: de kus van de druif. De internationaal beroemde saxofoniste Candy Dulfer nam speciaal voor Kissed by the Grape de gepassioneerde soundtrack Oda al Viño op.
Na afloop van de film, die ongeveer een uur duurt, is het voor bezoekers mogelijk vragen te stellen aan Derrick Neleman en/of Fred van Dijk, én is er een wijnproeverij van Neleman wijnen.