Stedendriehoek

Cruisen en ambachten tijdens IJsselfestival

ZUTPHEN – Op zondag 2 juli vindt van 12.00 tot 18.00 uur de vijfde editie plaats van het IJsselfestival in het centrum van Zutphen. Op zaterdag 1 juli is er weer een Summernightcruise. Op 2 juli is er een boerenstreekmarkt met streekproducten, ‘Gaon Etten’ met varken aan het spit, oude boerenambachten en boerendansen op het ’s Gravenhof.

“Ook ‘modern’ is rijk vertegenwoordigd bij het IJsselfestival. Zo is er een loungegedeelte waar het genieten is van wijn, bubbels en fingerfood. Op de Groenmarkt worden champagne, kreeftjes, oesters en amuses verzorgd door exclusieve horecabedrijven uit Zutphen”, aldus de organisatie.

Bekijk de schepen aan de kade met onder andere de Road en Vlootshow van de Koninklijke Marine. Deze vloot is ook al te bezichtigen op zaterdag 1 juli. Afhankelijk van de waterstand is de Vlootschouw Klassieke pleziervaart te bewonderen. Er zijn rondvaarten te boeken en de Koninklijke Marine zorgt voor een klimwand en een schipsimulator.

“Op zondag zullen aan de IJsselkade shanty- en piratenkoren de sfeer verhogen. Ook is er veel te beleven bij Waterwerk IJsselkade. Zo is er een piratenplein voor de kleinsten. Daarnaast kunnen kinderen worden geschminkt en kunnen ze op de foto als piraat. Ook kunnen ze met de piratensloep mee van de fluisterbootschippers en wie weet vinden ze wel wat tijdens het goud zoeken.”

Kunstliefhebbers komen ook aan hun trekken deze dag. “Er is een zeer gevarieerde kunstmarkt, waar veel te zien en te koop is. Bij de fontein op de Zaadmarkt is een gezellige braderie. Er zijn deze dag veel oude ambachten te bewonderen. Diverse palingrokers zijn aanwezig en bij Vishandel Hoekstra is gebakken vis, kibbeling en zoute haring te krijgen.

Summernightcruise
Om 21.00 uur vertrekt het cruiseschip De Graaf van Bylant vanaf de IJsselkade, onder bij het IJsselpaviljoen. Om 23.00 uur zal er een vuurwerkshow te zien zijn. “Op drie dekken is het voor iedereen een avond plezier, lekker dansen op de muziek van DJ Rob de Jong, of een rustiger plekje opzoeken op het grote schip om heerlijk van een tocht over de IJssel te genieten.” Boarden kan vanaf 20.30 uur aan de IJsselkade. Een kaart kopen aan boord kan vanaf 19.30 uur. Pinnen is niet mogelijk. Via de website https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/summernightcruise zijn tickets in de voorverkoop te krijgen.

Voor meer informatie zie de website: www.hetijsselfestival.nl en facebook: www.facebook.com/IJsselfestivalzutphen