Stedendriehoek

Club voor kinderen met gezinsproblemen

ZUTPHEN – Op dinsdagmiddag 25 oktober start in Zutphen weer de gratis club voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die opgroeien in een gezin met stress, spanning of psychische problemen. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseren het CJG en Mindfit de kinderclub ‘Piep zei de muis’.

 

Hier leren de kinderen, samen met handpop Piep de muis, met lastige situaties en emoties om te gaan. “Het is mooi om te zien dat ze al snel hun eigen verhaal over spannende en stressvolle situaties aan Piep vertellen”, zegt psycholoog Els Kuijk van Mindfit. De club ‘Piep zei de muis’ wordt begeleid door twee ervaren hulpverleners. Els Kuijk is één van hen. “Piep zei de muis organiseren wij voor kinderen die in hun gezin stressvolle dingen meemaken”, vertelt Els. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder die ernstig ziek is, een scheiding, ruzie of schulden. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven.”

 

Omgaan met lastige situaties
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren om met hun emoties om te gaan. Piep de muis speelt daarbij een centrale rol. “De kinderen weten al snel wie Piep is en als ze binnenkomen zoeken ze hem direct op”, vertelt Els. Met Piep maken de kinderen in 14 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Soms heeft Piep dingen meegemaakt die spannend waren, of niet zo leuk. Gelukkig heeft Piep altijd wel een idee over hoe je met lastige situaties om kunt gaan. Dat helpt hem om zich prettiger te voelen.

 

Ouderbijeenkomsten
Naast de kinderclub  zijn er ook voor de ouders bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. Meer informatie over ‘Piep zei de muis’ is te vinden op: www.mindfit.nl. Informatie of aanmelden kan via telefoon 088-6463348 of e-mail: secretariaat@mindfit.nl.