Stedendriehoek

Bladebadmintonner sluit succesvolle carrière af

WARNSVELD – Warnsvelder Eddy Boerman (53), ook bekend als de ‘Bladebadmintonner’, beëindigt na het Europees Kampioenschap Para-Badminton zijn internationale carrière. Dit EK vindt plaats van 27 tot en met 30 oktober in Beek (Limburg). Boerman zal zich vanaf dat moment meer gaan bezighouden met het geven van trainen en het begeleiden van (Para)badmintontalenten.

 

In 2000 verloor Boerman bij een motorongeval zijn linkerbeen. “Op mijn 37e kwam ik tijdens de revalidatie weer in aanraking met badminton, nadat ik die sport vele jaren eerder al had beoefend. Door mijn werkzaamheden ben ik pas op mijn 42e jaar intensief met het trainen begonnen. Ik ben in 2006 begonnen met trainen bij de vereniging van aangepaste sporten in Doetinchem. Het spelletje vond ik zó leuk, dat ik mij toen ook heb aangemeld bij een reguliere validenvereniging.”

In datzelfde jaar, nu tien jaar geleden, werd Boerman voor het eerst Nederlands kampioen in het Aangepast Badminton, categorie mannendubbel. “En sinds 2007 ben ik meervoudig Nederlands kampioen Aangepast Badminton in alle categorieën. In 2009 werd ik toegevoegd aan het Nederlands Team Aangepast Badminton. Ik speelde dat jaar ook voor het eerst een internationaal toernooi. Ook behaalde ik in 2009 mijn eerste bronzen medaille tijdens een internationale wedstrijd in Duitsland. Vanaf 2009 heb ik diverse malen mogen deelnemen aan internationale wedstrijden/toernooien, waaronder het EK (2010 en 2012) en het WK (2014) en daarbij diverse medailles behaald.”