Stedendriehoek

Bijeenkomst rond doorstart Pinksterevenement

BRUMMEN/EERBEEK – Het pinksterweekend in Brummen staat al bijna een kwart eeuw bol van de feestelijke activiteiten. Het Pinksterevenement is een begrip in de gemeente Brummen en ook in andere delen van het land.

 

Echter, de werkdruk voor stichting LEF-B om een dergelijk evenement te organiseren is dusdanig groot, dat dit in de huidige organisatievorm niet meer door kan gaan. Dat heeft de stichting onlangs in een gesprek met het college toegelicht. Daarom doet burgemeester Alex van Hedel een oproep voor nieuwe ideeën, oplossingsrichtingen en initiatiefnemers: “Ik nodig iedereen uit die zich aangesproken voelt om bij te dragen aan het voortbestaan van het Pinksterevenement, om naar de bijeenkomst van maandag 31 oktober te komen om met elkaar te verkennen hoe we deze prachtige parel in Brummen kunnen behouden.”

Voor wethouder recreatie en toerisme, Luuk Tuiten, is het Pinksterevenement meer dan een aansprekend evenement en goed voor de recreatie en toerisme in de gemeente: “De oorspronkelijke Pinkstermarkt is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een succesvol Pinksterevenement met verschillende onderdelen die elkaar versterken en tienduizenden bezoekers trekt. Door deze culturele en economische activiteiten goed met elkaar te verbinden, wordt de gemeenschappelijkheid en diversiteit in de gemeente Brummen en haar omgeving bevorderd, wat bijdraagt aan een goed vestigingsklimaat in onze gemeente.”.

Het Pinksterevenement is de laatste jaren georganiseerd door stichting LEF-B. Het bestuur van deze stichting heeft de gemeente laten weten dat het de huidige organisatie van het werk niet meer op zich kan nemen. Het college betreurt dat een dergelijk evenement in zijn voortbestaan wordt bedreigd en doet een oproep aan de organisaties en particulieren om zich hiervoor in te zetten en een doorstart aan te geven. Daarom wordt er op 31 oktober een bijeenkomst gehouden waarin het voortbestaan van het evenement op korte en lange termijn centraal staat. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de Bronckhorsthoeve, Bronkhorsterweg 1-3 te Brummen. Aanmelding vooraf is gewenst bij Kees Verspui via e-mail k.verspui@brummen.nl