Stedendriehoek

Benefietvoorstelling voor afgebrande school

Frank Ong-Alok (links) en Sesamstraat-icoon Hakim hopen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de verwoeste Vrijeschool.

ZUTPHEN – Zaterdag 29 oktober worden er in de Hanzehof twee benefietvoorstellingen voor de Vrijeschool gegeven onder de noemer TROOST. Dit evenement is bedoeld om geld in te zamelen voor de onlangs afgebrande school aan de Weerdslag.

Na de verwoestende brand in juni van dit jaar is de school in rustiger vaarwater terecht gekomen. “Momenteel gehuisvest in een noodgebouw, proberen directie, docenten en leerlingen het gewone schoolleven weer op te pakken. En dat lukt heel goed. De brand heeft vrijwel alles letterlijk in rook doen opgaan. Er zijn nog steeds acties gaande om de getroffen school te voorzien van inventaris, boeken en materiaal, en dat is ook nodig nadat bijvoorbeeld de pas geopende nieuwe bibliotheek ook niet aan de vlammen ontkwam. Er is nog veel nodig. En ook al dekt de verzekering het merendeel van de verloren gegane spullen, er zijn altijd zaken die daar niet onder vallen en die wat ondersteuning nodig hebben. Zo worden er nu ook acties op touw gezet voor de tijdelijke buitenruimte, waar ook veel geld voor nodig is. De kinderen hebben nog geen speeltoestellen. Het is er nog kaal en het is één grote zandbak”, vertelt de Zutphense muzikant Frank Ong-Alok. Om dit en andere behoeften te ondersteunen, verzorgt hij de benefietvoorstelling TROOST. “Die wordt twee keer uitgevoerd, om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven hierbij aanwezig te zijn.”

Frank heeft Hakim en Gerda Havertong, bekend van de televisieserie Sesamstraat, bereid gevonden om belangeloos aan deze voorstelling mee te werken. Ook zanger Oscar Harris zal aanwezig zijn om met de kinderen onder andere zijn grote hit Song for the Children te zingen. “De voorstelling komt er om, zoals de naam al zegt, enige troost te bieden en geld op te halen voor de school, zodat de kinderen weer een veilig gevoel krijgen in hun eigen schoolomgeving”, aldus Ong-Alok. “Ik wil daarom ook mensen van de brandweer erbij betrekken, die met grote inzet het vuur hebben bestreden. Zij kunnen dan met hun kinderen genieten van de show en wellicht iets vertellen over die heftige gebeurtenis. Het contact is inmiddels gelegd.”

TROOST is openbaar en voor jong en oud. De eerste voorstelling in de Hanzehof, Coehoornsingel 1, is om 13.45 uur. Alleen als die ‘uitverkocht’ raakt, komt er een tweede show om 15.45 uur. De toegang is vrij en donaties aldaar zijn welkom. Kaarten kunnen worden gereserveerd via e-mail: fttp@planet.nl. Ook op facebook is de pagina ‘Benefietvoorstelling Vrijeschool Zutphen’ te bekijken om de laatste updates te volgen. Voor meer informatie kan men bellen met 0575-842257.