Stedendriehoek

Ateliers in Zutphen en Warnsveld open voor publiek

ZUTPHEN/WARNSVELD – Van zaterdag 5 tot en met zondag 13 november vindt in heel Nederland de Nationale Kunstweek plaats. Een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten bieden tijdens de Kunstweek extra activiteiten, workshops, aanbiedingen, exposities en meer, waardoor kunstliefhebbers een week lang extra van beeldende kunst kunnen genieten. In Zutphen en Warnsveld stellen liefst achttien kunstenaars tijdens het Landelijk Atelierweekend op zaterdag 5 en zondag 6 november hun ateliers open voor het publiek.

De Nationale Kunstweek start met de bekendmaking van de Kunstenaar van het jaar (www.kunstenaarvanhetjaar.nl) en wordt afgesloten met een grootschalige, internationale kunstbeurs in Rotterdam Ahoy: de Nationale Kunstdagen (www.kunstdagen.nl) op zaterdag 12 en zondag 13 november.
Nieuw tijdens de Kunstweek dit jaar is het Landelijk Atelierweekend, op zaterdag 5 en zondag 6 november. Tijdens dit weekend stellen beroepskunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Kunstliefhebbers kunnen het atelier van een kunstenaar bekijken en kunstenaars krijgen zo de kans om meer mensen kennis te laten maken met hun werk. Ook voor mensen die nog nooit met kunst in aanraking zijn geweest, is dit een unieke kans om eens een kijkje te komen nemen.

Deelnemers Atelierweekend
Dit grootste Atelierweekend kent een groot aantal deelnemers uit Zutphen: Monique Bosch, Ellen Dekker, Carien Engelhard, Netty van Es, Edith Geleijn, Sandra van de Griendt (Warnsveld), Nicole Karrèr, Hemmechien Knip, Monique Kwist, Ineke Metz, Sonja Meijer, Jessica Muller, Pauline Nijenhuis, Cornel Pepers/Kunst op de Hoek, Dorine de Soet, Miriam Verbeek, Ellen van der Wiel en Nelleke Wiersma. Meer informatie, waaronder de adressen van de deelnemende ateliers en de kunstwerken en –vormen, is te vinden op de website www.kunstweek.nl/atelierweekend-deelnemers/

Uniek is dat dit Atelierweekend in heel Nederland plaatsvindt en gratis toegankelijk is. Meer dan 220 ateliers doen mee. Vooral in Zutphen is dus een groot aantal ateliers geopend en zeker de moeite waard om te bezoeken. Alle musea, galerieën, ateliers, verenigingen, kunstmarkten en andere kunstzinnige organisaties waar kunstliefhebbers tijdens de Kunstweek en het Atelierweekend extra van kunst kunnen genieten, zijn te vinden op www.kunstweek.nl.

Over Stichting Kunstweek
Stichting Kunstweek is opgericht in 2005 en heeft 12 vaste medewerkers en 45 vrijwilligers en brengt kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar met boeken, online presentaties, beurzen en andersoortige bijeenkomsten. Daarnaast worden verkiezingen georganiseerd, waaronder de verkiezing Kunstenaar van het jaar, Galerie van het jaar, Schilderij van het jaar en Tekening van het jaar. De beurzen ADAF/Annual Dutch Art Fair en de Nationale Kunstdagen zijn de grootste Nederlandse kunstbeurzen waar kunstenaars zelf hun kunst kunnen exposeren en verkopen. Daarnaast organiseert Stichting Kunstweek jaarlijks de Nationale Kunstweek in november en beheert zij de grootste kunstenaarsvereniging van Nederland: de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK).