Stedendriehoek

Al meer dan 1700 taxaties

WARNSVELD – Denkt u een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel, een oude (handingekleurde) atlas in uw bezit te hebben of documentatiemateriaal uit de oorlog, foto’s, ansichtkaarten of prenten? Schroom dan niet langs te komen op vrijdag 15 juni voor een taxatie bij de bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Meer dan 1700 taxaties heeft hij inmiddels op zijn naam staan.

Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australië is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. In 2015 heeft hij zijn jubileum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. 

De taxaties vinden alleen plaats op de speciale taxatiedagen, dus niet via foto’s of aan huis. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro per vijf tot tien boeken, waaronder ook series als één item bedoeld worden. De kosten van taxatie van grotere partijen/bibliotheken die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken, van vóór 1800 bijvoorbeeld. Een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een individuele waarde vanaf 75 euro.

Iedereen is 15 juni van 13.00 tot 16.00 uur welkom in ’t Warnshuus, Dreiumme 43 in Warnsveld.