Stedendriehoek

Al 20.000 deelnemers aan stadswandeling in Zutphen

ZUTPHEN – “Nog nooit hebben we zoveel mensen door de stad geleid”, zegt Jan Gibcus. Hij is stadsgids voor het Gilde Zutphen, een van de organisaties die samenwerkt met VVV Zutphen. De gidsen en de VVV komen samen tot de conclusie dat dit jaar een van de beste seizoenen ooit was. “We hebben een bijzondere mijlpaal bereikt: de 20.000e bezoeker die Zutphen met een gids of op eigen houtje met een van de vijftien themawandelingen bekijkt”, aldus Mark Schuitemaker van VVV Zutphen.

 

Voor het komende jaar willen de gidsen en de VVV de stadswandelingen verder professionaliseren. Harry van Braak, stadsgids voor de stichting Stadswandelingen en Arrangementen Zutphen (SAZ): “We zien in de stad steeds meer mensen van buiten Zutphen wandelingen verzorgen. Dit baart ons zorgen, omdat deze mensen het verhaal van Zutphen mogelijk niet goed vertellen. We willen de bezoekers duidelijk maken dat onze wandelingen voldoen aan kwaliteitseisen; dat de wandelingen een bepaald tijdsbestek hebben; dat de gids daadwerkelijk kennis heeft van de historie van de stad en deze bijhoudt. Daarom zijn wij met elkaar in gesprek of we onder de vlag en het merk van de VVV Zutphen kunnen komen tot een soort keurmerk.”

VVV Zutphen werkt samen met de verschillende gidsenorganisaties in de stad, zoals de poëziewandeling, happen & stappen en de monumentwandelingen.