Zorg

Halve marathon of een run-bike-run?

De Greenrun organiseert in Diepenveen een halve marathon dit jaar. “Maar of alles doorgaat is natuurlijk nog onzeker, gezien de huidige coronaregels. Toch wil de Greenrun-organisatie ruchtbaarheid aan deze loop geven, zodat de langeafstandlopers hiervoor kunnen gaan trainen. Als de huidige situatie omtrent het coronavirus goed uitpakt, dus minder besmettingen, en wij over een aantal weken weer meer mogen, is de kans groot dat de halve marathon door kan gaan”, vertelt Ruud Odijk.

“Wel hebben we enkele regels om alles goed te laten verlopen. Onze aanpak is dat er geen massastart is en de lopers zelf bepalen hoe laat ze willen gaan starten, maar wel tussen 10.00 en 12.00 uur. Verder moet een loper vergezeld worden door een fietser. Deze fietser heeft namelijk de route en kan de loper helpen met het oversteken van drukke punten en fietspaden. Als fietser mag je maximaal vier lopers begeleiden.”

Ook is het mogelijk om deze afstand te gebruiken voor een run-bike-run. Dus met twee lopers de halve marathon om de beurt lopen en fietsen. Odijk: “Momenteel zijn we druk bezig alles uit te werken en hopen we de inschrijving nog in november te openen, wanneer we groen licht hebben omtrent de coronaregels.”

Als alles meezit, kan iedereen op zondag 27 december de kerstkilo’s er weer af sporten. Voor meer informatie: www.greenrun.nl