Winacties

Indrukwekkend stuk over radicalisering

DEVENTER – Een voorstelling over actuele themas: radicalisme

je wel of niet thuis voelen en identiteit. Jihad-de voorstelling pakt op lichtvoetige en tegelijkertijd bloedserieuze wijze de onwetendheid over jihadisme aan. De jonge cast speelt deze voorstelling vol energie op dinsdag 1 november vanaf 20.00 uur in de Deventer Schouwburg. Lezers van deze krant maken kans op vrijkaarten.

Jihad gaat over de drie vrienden Ismael, Reda en Ben die zich niet meer thuis voelen in Nederland. Ze vertrekken naar het Midden-Oosten om zich aan te sluiten bij de jihadisten. Eenmaal aangekomen treffen ze een situatie aan die minder heroïsch is dan ze dachten.
De grondlegger van de productie is de Belgische schrijver en regisseur Ismaël Saidi, die tevens een rol speelt in de oorspronkelijke Belgische variant: Djihad. Het stuk is semi-autobiografisch, want Ismaël werd als jongeman zelf geronseld om te vechten in Afghanistan. Hij kent de thematiek dus van binnenuit.

De voorstelling wordt geregisseerd door Daria Bukvić, bekend van haar debuutproductie Nobody Home. Het wordt gespeeld door de jonge acteurs Saman Amini, Majd Mardo, Chems Eddine Amar en Dwight Breinburg, die tevens het stuk muzikaal begeleidt.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor de voorstelling, kunnen uiterlijk vrijdag 28 oktober 15.00 uur een sms sturen (0,60 per sms). Sms: STE<spatie>jihad naar 4004. De winnaars krijgen telefonisch bericht.