Winacties

Drie dagen jazz op Zutphens festival

ZUTPHEN – Jazz & So Zutphen bestaat uit een groep enthousiaste jazzliefhebbers, die sinds vorig jaar druk doende zijn het ietwat in de versukkeling geraakte jazzleven in Zutphen nieuw leven in te blazen. En met succes! In oktober 2015 was er als pilot, mede georganiseerd door de Stichting Zutphen Sportief, een muzikale kroegentocht op en rond de markt. En komend weekeinde verzorgt men zelfs drie dagen lang een compleet festival.

Tijdens de muzikale kroegentocht van vorig jaar waren op tien locaties jazzformaties te beluisteren in diverse stijlen: van New Orleans-jazz, Blues, Gipsy-Jazz, Boogie Woogie, Latin tot Easy Listening. De belangstelling was meer dan bevredigend, de stemming opperbest, en publiek, uitbaters, muzikanten en de pers waren unaniem in hun oordeel dat dit een vervolg moest krijgen. Onder het motto ‘u vraagt en wij draaien’ verzorgt Jazz & So daarom op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober een driedaags Jazzfestival.

Het evenement begint vrijdag 28 oktober met Jazz at Sutfene, een middagconcert in de fraaie lounge van verpleeg- en verzorgingshuis Sutfene. De Winkel van Sinkel verzorgt (na een warming up, verzorgd door Jazzy Fingers) een gezellig gratis ‘oude stijl’-concert voor bewoners met hun gasten en het personeel. Veel populaire nummers, deels met Nederlandse teksten; er kan dus volop worden meegezongen!
Zaterdagmiddag is er Jazz at the Marketplace, met drie Streetparade-bands – The Dixieland Crackerjacks, De Diksie Street Jazzband en De Wegwerkers – die de markt en het rondje muzikaal gaan opschudden, en een gezamenlijke finale om 16.30 uur met een spectaculair optreden van de Swinging City Lindy Hop Dancers uit Breda. De zaterdag wordt afgesloten met At the Jazzband Ball, een top-avond in Het IJsselpaviljoen, met de Four Stream New Orleans Jazzband, de Lindy Hop Dancers en ter afsluiting de Old Iezer Jazzband. Voor een welkomsthapje en een drankje wordt gezorgd en de liefhebbers kunnen naar hartenlust dansen. De prijs voor dit geweldige avondje uit is €25,-. Kaarten zijn te bestellen via telefoon 0575-522134.
Zondagmiddag is van 14.00 tot17.00 uur de grote finale van het festival: Jazz at the Pubs! Een gezellige en relaxte muzikale tocht langs de vele knusse locaties (dit jaar uitgebreid tot 13) in Zutphens compacte, sfeervolle stadshart. Meer informatie over het festival vindt men op de website www.jazzandsozutphen.nl

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor de zaterdagavond, kunnen uiterlijk donderdag 27 oktober 15.00 uur een sms sturen (0,60 per sms). Sms: STE<spatie>jazz naar 4004. De winnaars krijgen telefonisch bericht.