Stedendriehoek

Voorlichting voor slimme kinderen

STEDENDRIEHOEK – Welke middelbare school kies je als je kind zeer goed presteert, eigenlijk vorig jaar al klaar was met de lesstof en misschien ook nog muzikale, sportieve of creatieve talenten heeft? Of als je kind heel snel denkt, maar last heeft van bijvoorbeeld dyslexie? Zo’n keus maken is lastig en daarom organiseert ouderwerkgroep HORDe (Hoogbegaafden Onderwijs Regio Deventer) elk jaar de inmiddels beroemde scholenavond, specifiek voor ouders en leerlingen in de basisschoolgroepen 7 en 8 met een vwo- of gymnasiumadvies.

Op deze avond laten meerdere scholen zich zien in een presentatie van 3 minuten per school. Na de presentaties is er tijd om langs de voorlichtingstafels van de scholen te lopen en vragen te stellen aan leerkrachten en leerlingen en om folders op te pikken. De scholenavond is dit jaar op donderdag 12 januari 2017 vanaf 19.30 uur in Vrije School De Kleine Johannes aan de Oosterstraat 3 te Deventer.

Medewerking aan deze bijeenkomst wordt verleend door de volgende scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio: Gymnasium Apeldoorn, het Stedelijk Lyceum (Zutphen), het Baudartius (Zutphen), het Isendoorn College (Warnsveld), de Vrije School (Zutphen), de Boerhaave (Deventer), het Stormink (Deventer), de nieuwe VO Vrije School (Deventer), het Greijdanus (Zwolle) en de Waerdenborch (Holten).