Stedendriehoek

Voetbalschoenen en ballen voor Oeganda

STEDENDRIEHOEK – Eind oktober vertrekt een groep van 18 leerlingen van AOC Oost Twello naar Oeganda. En niet met lege handen: er gaan extra tassen mee vol voetbalschoenen en ballen. De connectie tussen AOC Oost en Oeganda gaat verder dan sport. Als groene school werkt AOC Oost samen met twee stichtingen, Kinderen van Uganda en UP4S, al enkele jaren aan het opzetten van schooltuinen en sinds kort ook aan een voetbalprogramma.

 

Verschillende clubs uit de Stedendriehoek, waaronder Go Ahead Eagles,  ondersteunen als een team dit voetbalprogramma in Oeganda. “Bij zes amateurclubs uit de Stedendriehoek en de winkel van 100% Voetbal in Apeldoorn kunnen tot en met zaterdag 1 oktober goede voetbalschoenen en ballen ingeleverd worden.” Het doel van het voetbalprogramma is om zoveel mogelijk kinderen aan het sporten te krijgen. Het is gestart in juni. Enkele maanden terug is Huub Denissen, sportdocent op het AOC Oost, samen met Jochem de Weerdt, vorig seizoen trainer van de C1 van Go Ahead Eagles, naar Oeganda geweest. “Wij hebben gemerkt dat kinderen in Bukumansimbi erg graag willen voetballen en dat de trainers daar graag goede training willen geven. Wij hebben kunnen bijdragen met onze trainerservaring en door hen te steunen met trainingsmaterialen.”

Go Ahead Eagles steunt het project voor een periode van drie jaar met materialen, een trainingsprogramma voor trainers en door de jeugdspelers van Go Ahead Eagles te betrekken bij de fondswerving. Hans Vorderman, lid van het jeugdbestuur: “Onze club is maatschappelijk betrokken en draagt graag een steentje bij aan organisaties uit de regio die het voetbal in Oeganda ondersteunen.” Naomi Huisman is één van de leerlingen van AOC Oost en gaat in oktober mee naar Oeganda. Haar broertje Nick speelt in de C1 van de Deventer voetbalclub. Twee gezinsleden die op verschillende manieren bij Oeganda betrokken zijn. Naomi: “Ik kijk er naar uit om voetbalspullen mee te nemen voor de kinderen daar. Voor mijn broertje die in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles speelt zijn goede voetbalschoenen en ballen heel normaal, maar voor de kinderen in Oeganda niet.”

De inzamelboxen staan bij SV Schalkhaar, csv Apeldoorn, VV Holten, DSC Diepenveen, FC Zutphen, SV Terwolde en 100% Voetbal Apeldoorn. Voor meer informatie: http://www.aoc-oost-afrika.nl/ en de websites van de deelnemende clubs.