Stedendriehoek

Vijfhonderd wedstrijden tijdens jubileumeditie beachvolleybaltoernooi

BUSSLOO – Op zondag 11 juni verzorgt de Apeldoornse volleybalvereniging Primavo het 25e Intersport Jonker Primavo Beachvolleybaltoernooi op het mooie strand de Paal van Bussloo. Het belooft weer een prachtig evenement te worden met rond de 500 (!) wedstrijden.

“Dit jubileumjaar zullen wij voor de deelnemers voor vele extra verrassingen zorgen”, vertelt Bé Schuitema namens de organiserende volleybalvereniging. “Uiteraard hopen wij dat nog meer teams dan de afgelopen 25 jaar zullen inschrijven om samen dit jubileum tot een groot feest te maken. De 24e editie was een groot succes met een deelname van 117 teams die op een hoog niveau hebben gespeeld. Bovendien waren de weersomstandigheden zeer aangenaam en het was erg gezellig.” Voor de 25e editie organiseert Primavo diverse extra’s. “Vijfentwintig edities, dat is natuurlijk wel een mijlpaal en dat vieren wij met de deelnemende teams. Meteen in de ochtend trakteren wij alle deelnemers op een volledig gratis ontbijt. Het belooft bij de wedstrijdtent een familiefeestje te worden. En uiteraard hebben wij gedurende de dag nog meer verrassingen in petto.”

Het evenement onderscheidt zich elk jaar op diverse fronten van soortgelijke toernooien. Dit jaar is dat door geen eerste prijzen te vergeven, maar prijzen beschikbaar te stellen voor alle deelnemers. Bé Schuitema: “Dat kunnen wij doen dankzij een gulle bijdrage van diverse sponsors. Doordat wij om de poulewinst spelen en er geen (halve) finales zijn, blijven alle deelnemers tot het einde hier hangen en dat verhoogt de familiaire sfeer.”

Sinds 1997 is Intersport Jonker hoofdsponsor van het beachvolleybaltoernooi. Twintig jaar hoofdsponsorschap is, zeker in deze tijd, meer uitzondering dan regel, maar elk jaar weer zet eigenaar Richard Klein zonder morren zijn handtekening onder het contract. “De formule van het evenement is ijzersterk. Met relatief bescheiden middelen zet de organisatie elke keer weer iets prachtigs neer op een natuurlijk ook fantastische locatie.” De waardering voor het toernooi strekt zich zelfs tot in de hoogste kringen van volleyballend Nederland uit, want het evenement neemt een prominente plaats in op de Nevobo-kalender. Wellicht daardoor heeft zich voor komende zondag zelfs een team uit Alphen aan den Rijn aangemeld voor het toernooi.  

De organiserende commissie van Primavo heeft overigens besloten na deze jubileumeditie te stoppen met het verzorgen van dit prachtige toernooi in de stedendriehoek. Bé Schuitema: “Primavo heeft het Beachvolleybaltoernooi voor vele teams in de afgelopen 25 jaar in de regio stedendriehoek en ver daarbuiten met veel plezier en enthousiasme georganiseerd. Wij kijken met grote trots terug op deze periode en hopen samen met veel teams onder het genot van een hapje en een drankje dit evenement af te sluiten.”

Schuitema kreeg voor zijn tomeloze inzet rond het Beachvolleybaltoernooi in 2013 een lintje uitgereikt, als kersvers Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde nota bene tijdens het evenement. “Een enorme eer”, aldus de bescheiden organisator. “Beachvolleybal mag nog steeds rekenen op een groeiende belangstelling. Beleef dus de 25e editie van het Intersport Jonker Primavo Beachvolleybal op 11 juni met ons mee en schrijf je snel in. Al 124 teams gingen je voor!” Voor meer informatie en inschrijving: Edith van Zadelhoff (secretariaat), telefoon 06-20106456 (b.g.g. 055-5787584 0f 055-3664845).