Stedendriehoek

The Day After… (Cleantech) Tomorrow

Iedereen die (gratis) diners voor grote groepen heeft voorbereid, zal het volgende beeld herkennen: de juiste plek kiezen, dagen vooraf beginnen met voorbereiden, nadenken over het meergangenmenu, de goede ingrediënten kopen, de keukenbrigade samenstellen, de kosten beheersen, een mooie menukaart maken, en de tafel prachtig dekken voor de gasten. En wanneer dit allemaal lukt, dan wordt er goed gegeten, gedronken en gelachen. Na een paar uur zit het er op en gaan de gasten voldaan en tevreden naar huis. Dagen werk voor een paar uur diner! En The Day After zit je dan met de lege flessen, het vuile vaatwerk en het witte tafellaken en de servetten vol vlekken.

Zo gaat het ook al 5 jaar met het (gratis) congres Cleantech Tomorrow. De afgelopen negen  maanden was een periode van intensieve voorbereiding: van werkgroep tot bestuurlijk overleg, van persberichten tot onze eerste huis aan huis festivalkrant, van sponsoracties tot een dekkende begroting, van brainstormsessies tot draaiboeken, en van traditioneel congres tot een gevarieerd Cleantech Event.

 

Op 20 april waren de lokale activiteiten voor scholieren, inwoners en bedrijven in Epe en Voorst en op 21 april de Publieksdag in Voorst (Vliegveld Teuge). Op 24 april was de Businessdag, ook op Teuge, die niet alleen goed door bedrijven werd bezocht, maar ook door middelbare scholieren en mbo-, hbo- en wo-studenten. Negen maanden van voorbereiding voor drie dagen Cleantech Tomorrow! En The Day After zit je dan met je goede herinneringen, de positieve en de negatieve punten en lege tenten vol techniek en meubilair.

 

Zoals de chef-kok voldaan terugkijkt op een geslaagd diner met tevreden gasten, zo kijken de Cleantech Regio, samenwerkingspartners en de congresorganisatie voldaan terug op twee goedbezochte publieksdagen en een geslaagde Businessdag.

 

Net als dinergasten thuis hebben congresdeelnemers vaak hoge verwachtingen, hebben ze meestal geen idee van wat er allemaal bij komt kijken, en vinden ze alles heel normaal nog ook. Anders dan gasten thuis nemen congresdeelnemers zelden een bloemetje of een flesje wijn mee.    

 

Koken vóór mensen is niet alleen nuttig, maar ook gezellig en goed voor de onderlinge band. Maar koken mét mensen en samen onder stress in de keuken staan, leidt tot een verdieping van de onderlinge relaties en teambuilding. Samen presteren onder stress en dan samen genieten.

 

Cleantech congressen organiseren is niet alleen leuk, maar ook nuttig en relevant voor de regio. En door samen actief en betrokken te werken aan de uitvoering van onze cleantechambities, kunnen we pas echt het verschil maken. Samen werken aan de Agenda 2019-2023 van de Cleantech Regio vanuit hetzelfde urgentiegevoel en dan de aarde verantwoord overdragen aan onze kinderen. Noblesse oblige … : The Day After is allang weer verleden tijd!

 

Harry Webers
voorzitter Cleantech Tomorrow