Stedendriehoek

Open dag Hertenboerderij de Weerd

NIJBROEK – Een boerengezellige en dierrijke boerderij met camping, dat is Hertenboerderij de Weerd. Een pauw die statig over het erf loopt, een roedel herten die in de wei loopt of alpaca’s die slim naar de bezoekers kijken, en dat op ooghoogte. Op zaterdag 11 juni houdt de Hertenboerderij een open dag, waarbij iedereen welkom is om een kijkje te komen nemen.

In de weiden van de voormalige melkveeboerderij lopen al jaren edelherten. “Het mooie aan deze dieren is in de verschillende jaargetijden te zien. De snelle groei van het gewei, de bronsttijd in september en de geboorte van kalveren. Dit verveelt nooit.”

Tijdens een verblijf op de camping is de boerderij volledig toegankelijk voor de gasten, zodat de herten van dichtbij meegemaakt kunnen worden. Maar wat is er daarnaast leuker dan mee te helpen op de boerderij? Hier is altijd wel iets te doen.
Op zaterdag 11 juni vindt er, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de camping, een open dag plaats. Er zijn oude ambachten te zien, waaronder touw draaien. Of kijk hoe een paard wordt bereden zonder hoofdstel en zadel! Ook is er een roofvogelshow, waarna de vogels mogen worden vastgehouden. En natuurlijk is het leuk om even een ritje te maken op de boerenkar.
Uniek op deze dag is de ‘Schommelbongerd’. Na al die activiteiten is het heerlijk tot rust komen tussen de oude appelbomen, waarbij het relaxen is op de schommels, hangmatten en leuke zitjes. Er is ook een terras aanwezig waar het genieten is van eten en drinken, met natuurlijk een muziekje op de achtergrond.

Hertenboerderij de Weerd is gevestigd aan Middendijk 22 te Nijbroek. De open dag op zaterdag 11 juni is van 10.00 tot 18.30 uur. Voor meer informatie: www.hertenboerderij.nl of telefoon 0571-291996.