Ondernemend

‘Elke fiets krijgt hier de plek die hij verdient’

APELDOORN – Rijwielspecialist Dirk Blok heeft de grote verhuizing binnen dezelfde straat voltooid. Een 1.300 vierkante meter groot pand aan de Hoofdstraat 38, bestaande uit twee verdiepingen, is sinds 31 oktober het nieuwe domicilie van eigenaar Maarten Smids en zijn team. De nieuwe winkel is gelegen schuin tegenover de vorige locatie aan Hoofdstraat 55 en levert een verdubbeling op aan beschikbare ruimte. Zaterdag 19 november wordt de winkel feestelijk geopend, maar al sinds 1 november ontvangt het team de klanten met open armen in de nieuwe zaak.

“We waren aan de overkant na achttien jaar duidelijk uit ons jasje gegroeid. We hadden er onvoldoende ruimte om de fietsen overzichtelijk uit te stallen en niet zelden liepen wij elkaar er in de weg, zelfs nog nadat we in 2010 het aangrenzende pand erbij hadden betrokken. Daar hebben we nu geen last meer van. Door de grotere capaciteit kunnen we nóg sneller schakelen en kunnen de reparaties in onze werkplaats nóg sneller worden uitgevoerd. We kunnen hier echt de garantie aanbieden van: ’s morgens de fiets gebracht, ’s middags de reparatie klaar. En wij hebben in dat kader altijd een leenfiets beschikbaar.”

Op de nieuwe locatie stelt Rijwielspecialist Dirk Blok, meer dan ooit, de fiets centraal. De nieuwe winkel is overzichtelijk ingericht en alle typen fietsen hebben een prominente plek gekregen. “We geven alle producten hier de ruimte die ze verdienen. Daarnaast houden we onze service op het hoge niveau en wat ik al zei: dankzij de veel grotere werkplaats gaan de reparaties er nu nóg rapper door.” E-bikes, (sportieve) stadsfietsen, transportfietsen, omafietsen, hybride fietsen, racefietsen, ATB, crossfietsen, kinderfietsen, moederfietsen en vouwfietsen. Het assortiment rijwielen bij Dirk Blok is haast oneindig. Wie bij Maarten Smids en zijn team niet slaagt, slaagt nergens.

Positieve reacties
De nieuwe zaak, in een karakteristiek pand dat door het team milieuvriendelijk en dus duurzaam is verbouwd, is inmiddels twee weken open en Maarten en de zijnen krijgen veel positieve reacties van de klanten. “Tijdens de verbouwing toonden ze zich al enorm betrokken én nieuwsgierig, haha. De afgelopen weken kregen we volop complimenten over de nieuwe winkel; dat we er zoiets moois van hebben gemaakt. Zijn we best trots op, ja. Meteen ook wil ik de misvatting wegnemen dat we in dit grotere pand duurder zijn geworden. Dat is niet zo, de klanten merken er helemaal niets van dat we zijn verhuisd. Sterker, we zijn er voor hen alleen maar op vooruit gegaan, omdat we hier nóg efficiënter kunnen werken. Het pand is anders, maar de hoge kwaliteit, goede service en laagdrempeligheid zijn onverminderd onze sterkste troefkaarten!”
Dankzij de grotere capaciteit kon onder meer de onderdelenlijn bij Rijwielspecialist Dirk Blok flink worden uitgebreid. “Die was al omvangrijk, maar is hier liefst 25 meter groot; u kunt nu voor écht alles op fietsgebied bij ons terecht”, belooft Maarten. “Ik zeg niet voor niets vaak: onze beste raad is voorraad!”

Openingsactie
Om de opening op de nieuwe locatie te vieren met de klanten, houdt Rijwielspecialist Dirk Blok een aantrekkelijke actie. Wie er tot en met zaterdag 19 november, de dag van de feestelijke opening, een fiets aanschaft, maakt kans om het aankoopbedrag in z’n geheel terug te winnen. Er worden liefst drie klanten op deze wijze gelukkig gemaakt. De trekking vindt zaterdag om 17.00 uur plaats.
Smids, tenslotte, voor de klanten die het nog niet wisten: “Wij hebben voor elke prijs een goede fiets. En van een handgemaakte racefiets tot het kleinste boutje, wij hebben alles voor u. Wees welkom bij 1.300 vierkante meter fietsplezier!” Voor meer informatie, telefoon 055-5211778 en website www.dirkblok.nl