Stedendriehoek

Kom in actie en help de Hersenstichting mee

STEDENDRIEHOEK – In Nederland zijn er zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie. Dat aantal zal in de komende jaren explosief stijgen. De cijfers zijn schrikbarend: één op de drie vrouwen en één op de zeven mannen krijgt uiteindelijk dementie in het leven. Hoe ouder hoe groter de kans op dementie.

Iedereen kan door deze vreselijke ziekte worden getroffen. Dementie tast niet alleen het geheugen aan: de ziekte verwoest het leven van de patiënt én zijn omgeving. Er moet een oplossing komen. Dementie is nu nog niet te genezen. Nog niet. Door onderzoek weten we inmiddels dat eiwitstapeling in de hersenen een rol speelt bij verschillende vormen van dementie. Deze stapeling speelt ook een rol bij bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson en Multiple Sclerose. Meer onderzoek is nodig om grote doorbraken in hersenonderzoek mogelijk te maken.
De Hersenstichting zet alles op alles om gezonde hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en betere zorg voor hersenpatiënten te krijgen. Helpt u ons mee door in de eerste week van februari een uurtje in eigen buurtje te collecteren? Kom ook in actie en wordt nu collectant. Voor meer informatie of direct aanmelden, kijk op de website www.hersenstichting.nl of stuur een e-mail naar collecte@hersenstichting.nl. Tijdens kantooruren kunt u ook bellen met 070-3604816.