Stedendriehoek

KerstexpressnVSM op stoom

BEEKBERGEN – Rond het Museumdepot van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, aan de Dorpstraat 140 in Beekbergen, keert de tijd van Charles Dickens even terug. Op vrijdag 9 december van 18.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 10 december van 12.00 tot 21.00 uur wordt het terrein helemaal omgetoverd tot een idyllische Kerstmarkt.

Tussen de opgestelde stoomtreinen en een aantal prachtig verlichte locomotieven komen verschillende kraampjes met onder andere kerstartikelen te staan. Vuurkorven branden, Carolsingers zingen prachtige kerstliederen en bij verschillende horeca-kraampjes is glühwein en warme chocolademelk te koop.
Ook de kerstman is natuurlijk aanwezig. Hij heeft speciaal voor deze dagen zijn kantoor van de poolcirkel verhuisd naar een goederenwagon, tijdelijk omgedoopt tot Santa’s Office. Daar kunnen kinderen hem ontmoeten en misschien wel een handje geven. Oók voor de kleintjes rijdt een speciale miniatuurstoomtrein, waar ze zelf op kunnen zitten.

Tussen Beekbergen en Loenen rijden de treinen tijdens de beide dagen volgens een intensieve dienstregeling. De rijtuigen zijn in échte kerstsfeer aangekleed en koud zal het binnen niet zijn, want stoomverwarming zorgt voor een aangename temperatuur.

Voor de Veluwsche Kerstmarkt in Beekbergen geldt een all-in prijs. De kaartjes (8 euro per volwassene en 5 euro voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar) geven toegang tot de kerstmarkt, inclusief een rit met de stoomtrein, plus een kop koffie, thee of warme chocolademelk. Kaartjes zijn in de voorverkoop online te verkrijgen via www.stoomtrein.org  en tijdens de Veluwsche Kerstmarkt te koop bij de ingang van het Museumstation Beekbergen.