Stedendriehoek

Hoogstaande paardensport in Beekbergen

BEEKBERGEN – Zo’n 90 internationale toppers uit de vier- en tweespansport komen naar Equestrian Centre Riant in Beekbergen om sportief de degens te kruisen. Van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus vindt het evenement plaats dat niet alleen voor insiders interessant is, maar voor een ieder voldoende vertier biedt.

Dit jaar wordt alweer de dertigste editie van het evenement georganiseerd door de familie Van Tergouw en een uitgebreid team van medewerkers en vrijwilligers. Organisator Mieke van Tergouw over het grootse evenement: “Het wordt weer een prachtig paardenspektakel. Voor ons is de wedstrijd een visitekaartje van het bedrijf en mijn hart ligt in deze sport”, aldus de gastvrouwe en oud-wereldkampioene in de discipline tweespannen.

Meer dan 90 deelnemers uit 12 landen met minimaal 250 paarden worden aan de start verwacht. Op donderdag 3 en vrijdag 4 augustus wordt de dressuur verreden, een prachtig schouwspel waar koetsier en paarden de elegantie en precisie laten zien in de hoofdpiste. Op zaterdag 5 augustus worden de klassieke koetsen ingewisseld voor marathonwagens, gestroomlijnde en stevige vierwielers en is het marathondag. Zeven hindernissen waaronder een uitdagende waterpartij moeten zo snel mogelijk door de deelnemers overwonnen worden en dat biedt het nodige spektakel. Op zondag vindt dan de afsluitende vaardigheidsproef plaats waar nogmaals de stuurmanskunsten van de koetsier en het in de hand staan van de paarden gedemonstreerd wordt.

Toppers

Beekbergen mag zich bij deze dertigste editie wederom verheugen in een prachtig deelnemersveld. Voor de tweespannen paarden staat de laatste kwalificatiemogelijkheid voor het WK op het spel dat dit jaar in Slovenië wordt gehouden en veel landen, waaronder Hongarije, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland, maar natuurlijk ook gastland Nederland, sturen hun beste afvaardiging. Namens Riant komt de Italiaanse topmenner Claudio Fumagalli in actie. Bij de vierspannen paarden wordt regerend wereldkampioen Boyd Exell uit Australië aan de start verwacht, maar ook de Amerikaans kampioen Chester Weber en natuurlijk oranje-menners Koos de Ronde en  IJsbrand Chardon en vele andere toppers

Naast paardensport biedt het paardenspektakel in Beekbergen nog veel meer. Gezellig door het strodorp van allerhande winkeltjes struinen, gratis pony rijden in de binnenmanege, lekker culinair genieten in restaurant De Foyer of in één van de vele standjes op het hoofdterrein. De entree is gratis. Mieke hierover: “Dat doen we vooral om de drempel laag te houden, zodat iedereen van deze sport kan genieten. En dat wordt gewaardeerd, want elk jaar verwelkomen we rond de vijftien- tot twintigduizend bezoekers.”

Voor meer informatie: www.paardenspektakel.com of www.caibeekbergen.nl