Stedendriehoek

Eerste editie van de Stedendriehoekcup groot succes!

TWELLO – Vrijdag 6 en zaterdag 7 januari stond sporthal Jachtlust in het teken van de eerste editie van de Stedendriehoekcup, een nieuw zaalvoetbaltoernooi voor selectieteams van verenigingen uitkomend op de zaterdag- en zondagafdeling uit de regio Stedendriehoek.

Het nieuwe zaalvoetbaltoernooi is bedoeld om tijdens de winterstop selectieteams van verenigingen uit de regio op een goed niveau te laten zaalvoetballen. De deelnemende teams komen tijdens dit nieuwe zaaltoernooi dan ook tegenover andere tegenstanders te staan, dan dat ze normaal gesproken staan op een bekend zaaltoernooi in de regio.
Organisator van de Stedendriehoekcup Gert-Jan de Croon kijkt zeer tevreden terug op de eerste editie van het nieuwe zaaltoernooi: “De meeste verenigingen waren erg tevreden over het algemeen, de KNVB-scheidsrechters die beide dagen floten waren zeer te spreken over het niveau en het respect dat ze kregen vanuit de teams. Elke wedstrijd floten er twee toparbiters vanuit de KNVB, zoals dat ook gaat op het hoogste niveau van het zaalvoetbal in Nederland.”
Ook de deelnemende verenigingen keken tevreden terug op een geslaagd toernooi; de organisatie rondom het toernooi en de faciliteiten die werden geboden voor de spelers, waren al met al goed geregeld. Zo kon men genieten van een spelerspresentatie met opkomstshow, een gezellige derde helft na afloop in het sportcafé en vers fruit en water in de kleedkamer, gesponsord door Jumbo Binnendijk uit Twello. Ook was er een individueel onderdeel voor spelers: de ‘shoot out’; hierbij kregen spelers 10 seconden de tijd om op spectaculaire of zakelijke wijze een doelpunt te maken bij één van de keepers van ‘Just 4 Keepers’ van John Hafkamp. Uiteindelijk was het Niels Eilering als stand-in van Bruce Schotman van SV Voorwaarts die dit onderdeel op zijn naam wist te schrijven.
“Tijdens de eerste poulerondes op vrijdag 6 januari zaten de benedentribunes in sporthal Jachtlust helemaal vol met publiek en toeschouwers. Een mooi begin van de eerste editie van de Stedendriehoekcup, dacht ik zo. Tijdens beide poulerondes was het niveau al goed zichtbaar; teams zoals Voorwaarts, FC RDC, Helios en Rijssen Vooruit staken er bovenuit. De teams met ook veel zaalvoetballers in de gelederen domineerden de poules. Het niveau van de poulewedstrijden was, denk ik, al zo’n twee stappen hoger dan de zaaltoernooien in de directe omgeving”, concludeerde De Croon.
“Dit is ook juist de opzet van het nieuwe zaaltoernooi; het moet voor verenigingen, trainers en spelers interessant zijn om tijdens de winterstop op een goed tot topniveau te zaalvoetballen. Daarnaast doe ik wat extra’s dan de andere zaaltoernooien; zo verzorgen wij een klein arrangement voor de deelnemers tijdens het toernooi. Spelers konden bijvoorbeeld tijdens de pauze genieten van een overheerlijk pastagerecht.”

In poule A waren Voorwaarts en Rijssen Vooruit de sterkste; zij versloegen achtereenvolgens SV Twello, SV Schalkhaar en SK Turkuaz. In de zaterdagmiddagpoule kwamen SV Helios en FC RDC als sterkste bovendrijven en dus stroomden zij door naar de finalepoule; zij waren toch wat te sterk voor VV Activia en Warnsveldse Boys die middag.

In de finalepoule was het ongekend spannend: de teams waren zeer aan elkaar gewaagd en vaak was er maar één doelpunt verschil in de einduitslag.
SV Helios, dat de pouleronde nog glansrijk won, eindigde in de finalepoule als vierde en verloor al zijn wedstrijden. Uiteindelijk won Rijssen Vooruit in de slotwedstrijd met 1-0 van SV Voorwaarts. Door een doelpunt van Marco van Meeteren in de slotseconden van het toernooi, bezorgde hij de Rijssen Vooruit de winst in de eerste editie van de Stedendriehoekcup. Uiteindelijk moest SV Voorwaarts genoegen nemen met de tweede prijs, FC RDC eindigde op de derde positie tijdens dit toernooi.
Na de prijsuitreiking, die mede werd verricht door de wethouder van sport in de gemeente Voorst H. van der Sleen, kwam er een einde aan de eerste editie van de Stedendriehoekcup. “Na een korte evaluatie richten wij onze pijlen alweer op volgend jaar, voor de tweede editie van de Stedendriehoekcup. Dan gaan wij ervoor zorgen dat het niveau van de deelnemende teams nog meer verbeterd wordt en dat het toernooi gaat uitbreiden met deelnemende verenigingen, wellicht naar 12 tot 16 teams.”

“Wij bedanken al onze sponsors van de eerste editie: ADAS Groep.nl, Nieuwsblad Stedendriehoek, Sport 2000 Buitink Twello, Jumbo Binnedijk en Stichting de Koepel sport, welzijn en cultuur en kijken nu al erg uit naar de tweede editie van de Stedendriehoekcup. Graag verwelkomen wij u volgend jaar weer tijdens de tweede editie van de Stedendriehoekcup in sporthal Jachtlust in Twello.”