Coronanieuws

‘Geduld hebben’ blijft de boodschap van Rutte

STEDENDRIEHOEK –  ‘De impact op mensen is gigantisch. Het is bijna onmenselijk wat er wordt gevraagd van ons allemaal. Iedereen snakt naar versoepeling van de maatregelen, maar daar kunnen we nu nog niets over zeggen. Het blijft een kwestie van geduld hebben’, gaf Mark Rutte aan in de wekelijkse persconferentie over het coronavirus. 

Aan de hand van drie punten wordt gekeken of en wanneer versoepeling van de maatregelen aan de orde is. Dit zijn de druk op de ic’s in Nederland, bescherming van ouderen en mensen met een zwakke gezondheid en meer inzicht krijgen in verspreiding van het virus.

Geduld
Rutte vraagt geduld. ‘We moeten het virus onder controle houden. Aan de andere kant hebben de maatregelen grote gevolgen, zowel lichamelijk als geestelijk. Niet kunnen sporten bij de sportschool, niet op bezoek bij vrienden, ouders en opa’s en oma’s. Het zijn aspecten die we zeker mee laten wegen. Maar zelfs als we al de regels kunnen versoepelen, dan nog zal het niet meteen zijn zoals alles was. Daarbij kan het ook zijn dat we daarna ook weer een stap terug moeten doen als het virus weer oplaait. Het zijn allemaal scenario’s die we mee laten tellen.’

Volgende week duidelijkheid over vervolg maatregelen
Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar apps die meer inzicht bieden in verspreiding van het coronavirus. Er zijn ruim 750 voorstellen binnen gekomen die komende week allemaal worden beoordeeld, waarna er een selectie wordt gemaakt. Volgende week volgt er vanuit de overheid meer informatie over de apps, alsook het vervolg van de maatregelen.

 

[banner title=”Coronagroep” caption_position=”bottom” theme=”default_style” banner_height=”specify” height=”100″ banner_width=”specify” width=”468″ group=”coronagroep” count=”-1″ show_caption=”1″ show_cta_button=”1″ open_link_in_new_window=”1″ use_image_tag=”1″]