Stedendriehoek

Beachvolleybal voor het goede doel

BUSSLOO – Het Bussloo Beach Volleybal Toernooi bestaat reeds 25 jaar en wordt op zondag 3 juni van 08.30 tot 18.00 uur weer gehouden op strand De Paal van recreatieplas Bussloo. In deze kwart eeuw is het slechts één keer afgezegd door slechte weersomstandigheden en één keer eerder gestopt in verband met het WK voetbal met een wedstrijd van het Nederlands Elftal.

Vanaf dit jaar is de organisatie in andere handen. De stichting Bussloo Beach Volleybal te Apeldoorn neemt de gezelligheid en locatie met trots over van Bé Schuitema, die als mede-organisator het evenement zo groot en succesvol heeft gemaakt. “Verder zijn er een paar veranderingen terug te zien in de organisatie. De belangrijkste is de koppeling aan een goed doel. Een deel van de opbrengst en een gedeelte van het inschrijfgeld van elk team wordt opgehaald voor dit goede doel”, vertelt de huidige voorzitter Ante Brinkman.

“Dit jaar is het goede doel de Bas van de Goor Foundation. Deze foundation stelt zich tot doel om, vooral, kinderen met diabetes te leren dat sporten ook met diabetes de kwaliteit van leven verhoogt. Onze organisatie voelt zich nauw verbonden met deze stichting, aangezien wij zelf of diabetes hebben of familie zijn van mensen met diabetes. Wij ondersteunen deze initiatieven derhalve erg graag. Daarbij is Bas woonachtig in Apeldoorn en, niet geheel onbelangrijk, als voormalig volleybalinternational en onderdeel van de generatie met Olympisch goud in Amerika, uiteraard een fantastische combinatie met ons toernooi. Namens de foundation zal Reinder Nummerdor op het toernooi aanwezig zijn en speelt hij een demonstratiewedstrijd tegen niemand minder dan Michiel van Dorsten, tot dit jaar uitkomend voor het eerste team van Draisma Dynamo Apeldoorn. Beiden worden bij deze wedstrijd vergezeld door een team dat zich ingeschreven heeft voor het toernooi.”

Daarnaast wordt tijdens het toernooi ook de nodige aandacht geschonken aan het naderende EK Beach in Apeldoorn (en andere steden in Nederland). Voor meer informatie: www.bussloobeach.nl en https://www.facebook.com/BusslooBeach/