112

Vier gewonden bij ernstig ongeluk in Wilp

WILP – In het Gelderse Wilp vond vrijdagavond een ernstige aanrijding plaats tussen twee personenauto’s ter hoogte van recreatieplas Bussloo. Daarbij vielen meerdere gewonden.

De bestuurder van de Renault wilde vanuit een zijweg de Kneuterstraat opdraaien, maar zag een Ford die van links kwam over het hoofd. De bestuurder van de Ford kon niet meer op tijd stoppen en knalde vol achterop de Renault. De Ford schoot vervolgens 180 graden gedraaid de bosjes door en eindige in de tuin van een woning. De Renault eindigde midden op straat met de gehele achterzijde in de kreukels.

De Officier van Dienst van de politie heeft geen exacte leeftijden, maar geeft ter plaatse aan dat er twee jonge jongemannen van rond de 20 in de Ford zaten, en een ouder echtpaar van rond de 70 in de Renault. Alle 4 de inzittenden zijn gewond geraakt, er kwamen vier ambulances en een traumahelikopter ter plaatse voor ondersteuning.

Één van de inzittenden van de Renault schoot door de klap van achteren zelfs vanaf de voorstoel naar de achterbank en is er volgens de politie slecht aan toe. Alle inzittenden zijn met spoed met ambulances naar het ziekenhuis gebracht, de arts van de traumahelikopter heeft ter plaatse geassisteerd.

De weg is volledig afgesloten en blijft tot in de loop van de nacht nog dicht voor sporenonderzoek. Er wordt ondermeer gekeken of er door betrokkenen niet te hard is gereden. Volgens buurtbewoners is de kruising levensgevaarlijk door grote hagen die het zicht ontnemen, en omdat er geregeld te hard wordt gereden op de kruising. Enkele weken geleden ging het op eenzelfde manier mis op deze kruising met een automobilist en motorrijder (zie:

https://www.destentor.nl/112-nieuws-voorst/motorrijder-naar-ziekenhuis-na-botsing-in-wilp~a439720d/). Volgens buurtbewoners is bij de gemeente meerdere keren aangegeven dat de situatie gevaarlijk is, en zouden er oplossingen moeten komen zoals het verplichten van grondeigenaren om de hagen korter te knippen, of het plaatsen van spiegels op de kruising om beter om de hoek te kunnen kijken bij het opdraaien van de Kneuterstraat.