112

Dode en zwaargewonde bij tragisch ongeval in Zutphen

Hulpdiensten bij het ongeluk: Foto Persbureau LDGFotografie

De inzet van de hulpdiensten trekt veel bekijks: Foto: Persbureau LDGFotografie

Schade aan de motor en auto is groot: Foto Ewan Spit/Persbureau LDGFotografie

Zutphen – Op de Coenensparkstraat in het centrum van Zutphen heeft woensdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte twee personen ernstig gewond, een van hen is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen.

Het ongeval gebeurde rond 18:30 uur. Hulpdiensten waaronder vier ambulances, brandweer en een traumahelikopter werden opgeroepen. Een motorscooter botste frontaal op een auto. De twee personen die op de motorscooter zaten werden direct door de aanwezige hulpdiensten gereanimeerd en behandeld. De bestuurder van de motorscooter, is ondanks alle in spanningen van de hulpdiensten ter plaatse overleden. Zijn passagier raakte ernstig gewond en is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De omgeving is rondom het incident ruim afgesloten mede om het publiek op afstand te houden. Ook is de weg in beide richting volledig dicht. De brandweer is ter plaatse om schermen te plaatsen.

De verkeersongevallen analyse van de politie is ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het ernstige ongeval.

Later meer..