112

Beschonken bestuurder richt ravage aan in Twello

Op de Rijksstraatweg in Twello heeft een automobilist een flinke ravage veroorzaakt. De man kwam zelf met de schrik vrij maar de auto van zijn baas raakte fors beschadigd.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 23.30 uur op de Rijksstraatweg ter hoogte van de rotonde met de Oude Wezenveldseweg. De bestuurder raakte eerst op de middenberm een verkeersbord- waarop stond aan welke kant je moest rijden. Vervolgens reed de man met zijn auto, waar nog maar drie banden aan zaten, dwars door een stel bloemen die op de rotonde geplant waren om vervolgens in tegenovergestelde richting de Oude Wezenveldseweg op te rijden en daar te stoppen.

Een voorbijganger alarmeerde de hulpdiensten. De politie kwam met drie voertuigen ter plaatse. De bestuurder moest een verklaring en een blaastest afleggen. De man bleek te veel gedronken te hebben en stapte achterin een politieauto om naar het politiebureau te worden overgebracht. Toen de man daar op het blaastest apparaat blies, bleek dat hij 4x te veel alcohol op had dan was toegestaan. De man is voorlopig zijn rijbewijs kwijt.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De zwaar beschadigde auto is door een berger afgesleept. De provincie is op te hoogte gesteld met betrekking tot de schade aan de rotonde en het verkeersbord.