112

Automobilist (32) uit Raalte komt om bij verkeersongeluk op Kanaal Zuid bij Apeldoorn

Lieren – Bij een ernstig verkeersongeval op Kanaal zuid in het Gelderse dorpje Lieren, is dinsdagochtend een automobilist uit Raalte (Overijssel) om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde rond 07.45 uur tussen Apeldoorn en Loenen. De bestuurder kwam vanaf Loenen en reed richting Apeldoorn waarna hij door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en frontaal op een boom botste. Na de botsing met de boom, schoot de auto het naast gelegen Kanaal in. Medewerkers van een loonbedrijf schoten direct te hulp en haalde de auto uit het water.

De brandweer en ambulancedienst rukten massaal uit. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. De bestuurder van de auto, een 32 jarige man uit Raalte, zat bekneld in het zwaar beschadigde voertuig en moest worden bevrijdt door de brandweer. Echter kwam alle hulp te laat en overleed het slachtoffer ter plaatse.

Duikers van de brandweer hebben in het water nog gezocht nog mogelijke andere slachtoffers maar troffen niemand meer aan.

Kanaal zuid is tussen Loenen en Apeldoorn volledig afgesloten in verband onderzoek. Dit gaat nog de gehele ochtend duren.

Het is niet de eerste keer dat het hier fout gaat. In de afgelopen 2 maanden zijn er 3 ongevallen gebeurd waarvan 2 met dodelijke afloop. Bij een ander ongeval raakte een persoon ernstig gewond en liep daarbij mogelijk hersenletsel op.

Buurtbewoners maken zich dan ook zorgen over de veiligheid van de weg.