Stedendriehoek

Zomerpretpakkettenvoor Deventer jeugd

DEVENTER – Het Nationaal Fonds Kinderhulp deelde vorige week de zogenoemde ‘Zomerpretpakketten’ uit tijdens een gezellige middag bij speeltuinvereniging De Driehoek. De pakketten zijn bedoeld voor kinderen die het thuis minder breed hebben en daardoor vaak opkijken tegen de zomervakantie.

Eén op de acht kinderen in Nederland heeft namelijk helemaal geen leuke vakantieperiode; ze gaan nergens heen, beleven weinig andere leuke dingen en hebben in september op school weinig te vertellen. Ze voelen zich buitengesloten. Dat moet anders. Het Zomerpretpakket van Kinderhulp zit boordevol leuke spulletjes voor mooi en slecht weer om de zomer mee door te komen. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed, leesboeken, een bioscoopbon en dagje uit.
“Ieder kind moet erbij kunnen horen, ook kinderen van wie de ouders minder te besteden hebben!” zegt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp, vol overtuiging. “We delen dit jaar 300 Zomerpretpakketten uit door heel Nederland, maar het doel is om dit aantal de komende jaren fors uit te breiden. Dit doen we natuurlijk niet alleen. Er zijn verschillende sponsoren die ons spullen of korting geven, zodat wij deze pakketten kunnen samenstellen.”
Wethouder Jan Jaap Kolkman mocht het eerste pakket overhandigen: “We moeten het bijzondere normaal zien te maken, terwijl het normale nu bijzonder is. De gemeente staat volop achter de doelstellingen van Kinderhulp. Dit voor de kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze er in de zomervakantie lekker op uit gaan met hun ouders naar een pretparken of de bioscoop. We moeten dat met elkaar mogelijk maken.”

Foto:
Gino (6) en Jerry (11) krijgen het eerste Zomerpretpakket van wethouder Jan Jaap Kolkman.