Stedendriehoek

Zelfstandig en onafhankelijk wonen voor mensen met fysieke beperking

DEVENTER – Fokus Deventer Het Brunsvelt houdt op zaterdag 6 mei een open dag voor iedereen die kennis wil maken met het Fokuswonen. Fokus maakt gewoon wonen voor mensen met een fysieke beperking mogelijk, door in een aangepaste woning assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) te verlenen. De open dag is van 11.00 tot 16.00 uur bij Fokus, Kranenburg 59 in Deventer.

Fokus wil met de open dag iedereen die geïnteresseerd is in het Fokuswonen, de kans bieden een kijkje ‘in de keuken’ te nemen. De open dag is vrij toegankelijk en interessant voor mensen met een fysieke beperking en hun familie, zorgprofessionals, werkzoekenden en omwonenden van het Fokusproject. Bezoekers kunnen een beschikbare Fokuswoning bezichtigen en terecht in de ADL-eenheid (hulppost) waar medewerkers en cliënten klaarstaan om meer informatie te geven. Bezoekers kunnen bovendien ervaren hoe het is om met een tillift verplaatst te worden. Kinderen zijn ook welkom.

 

Het Fokusproject in Deventer telt vijftien Fokuswoningen van Woonbedrijf Ieder1. De appartementen hebben drie kamers en liggen verspreid op de eerste tot en met vierde etage. De appartementen zijn modern en beschikken over veel leefruimte, met daarnaast een balkon of serre. Het Fokusproject ligt aan een rustige straat in de groene buitenwijk Het Brunsvelt. In de nabijheid zijn twee winkelcentra met tal van winkels en voorzieningen. Op vijf minuten afstand is een zwembad. Er is een goede busverbinding met binnenstad en centraal station. Fokus verleent de assistentie vanuit een in de directe nabijheid gevestigde ADL-eenheid (hulppost). Deze hulppost is door middel van een alarm-intercomsysteem met de Fokuswoningen verbonden. Als een cliënt hulp nodig heeft, roept die een ADL-assistent op. Dit kan 24 uur per dag en zeven dagen per week. Momenteel zijn twee woningen beschikbaar. Deze zijn tijdens de open dag ook te bezichtigen.

 

Over Fokus

Fokus is actief in heel Nederland. Er zijn bijna 1400 Fokuswoningen in 99 Fokusprojecten. Fokus verleent 24 uur per dag, zeven dagen per week assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), waarbij de cliënt zelf de regie in handen heeft en als ieder ander kan deelnemen aan het maatschappelijk leven. De dienstverlening gebeurt op afroep en op aanwijzing van de cliënt. Meer informatie is te vinden op www.fokuswonen.nl.