Stedendriehoek

Winnaars Deventer Sportverkiezing 2015!

DEVENTER – Vrijdag 5 februari j.l. heeft de jaarlijkse Sportverkiezing van de gemeente Deventer plaatsgevonden in de Deventer Schouwburg. Tijdens een show, met het thema ‘nostalgie’, gepresenteerd door NOS verslaggever Maarten Tip, zijn de sportprijzen uitgereikt door onder andere wethouder Liesbeth Grijsen, bondscoach van de CP-voetballers Marcel Geestman, sporttalent van 2014 Rodrigo Willy Broer en oud-international Marian Wellenberg.

 

Sportfoto van 2015
De winnaar in de categorie “Sportfoto van 2015” is de foto van het meidenvoetbal bij Koninklijke U.D., gemaakt door Paul Koning. De foto bevat zowel sport als vreugde en vriendschap.
Sportman van 2015
De winnaar in de categorie “Sportman van 2015” is Jeroen Wanrooij. Wanrooij beoefent de sport taekwondo. Deze prijs is mogelijk gemaakt door Meestersport en Run2Day. Wanrooij verdient deze titel voor de derde keer in zijn carrière en heeft dit te danken aan zijn vele medailles van afgelopen jaar en zijn deelname aan het Olympisch kwalificatie toernooi.

Sportvrouw van 2015
De winnaar in de categorie “Sportvrouw van 2015” is Carlijn Achtereekte. Deze prijs, gesponsord door Promotiebeker, is verdiend door haar harde werken als schaatster en onder andere het verdienen van haar zilveren medaille bij de World Cup in Heerenveen op de 5000 meter.

Sportploeg van 2015
De winnaar in de categorie “Sportploeg van 2015” is AV Daventria 1906 Dames 1. Deze prijs is gesponsord door Lars de Jong Video’s. Het damesteam van AV Daventria 1906 promoveerde afgelopen jaar naar de eerste divisie en zij zullen dan ook hard werken om deze positie te behouden.

Sporter met een beperking van 2015
De winnaar in de categorie “Sporter met een beperking van 2015” is de G-ploeg van Devinco. Deze prijs is gesponsord door Sallcon Werktalent. Het team van Devinco werd dit jaar kampioen!

Sporttalent van 2015
De winnaar in de categorie “Sporttalent van 2015” is Emma Oosterwegel. Emma behoort al jaren tot de top van talenten van Deventer en weet dit jaar de titel in de wacht te slepen door haar diverse medailles op verschillende atletiekkampioenschappen. Deze prijs is mogelijk gemaakt door Go Ahead Eagles.

Sportstimuleringsprijs van 2015
De winnaar in de categorie “Sportstimuleringsprijs van 2015” is Oldstars Walking Football van Koninklijke U.D. en Go Ahead Eagles, een initiatief voor 60+ voetbal. De prijs is mogelijk gemaakt door Saxion Hogescholen.

!NIEUW! Sportvereniging van 2015
Dit jaar is voor het eerst de prijs voor ‘’Sportvereniging van het jaar’’ uitgereikt, welke gesponsord is door Nijha. De sportverenigingen zijn getoetst aan de speerpunten uit het nieuwe sportbeleid ‘Meedoen’. De winnaar die er voor het eerst met de titel vandoor gaat is Rugbyclub The Pickwick Players.