Winacties

Op Eerste Kerstdag swingen met Elvis

DEVENTER – Deze kerst komt Elvis Presley weer tot leven. De in kerstsferen gehulde Deventer Schouwburg brengt de bezoekers op Eerste Kerstdag, zondag 25 december, om 14.00 uur terug naar de succesvolle jaren van Presley in de voorstelling Ill be home for Christmas. Met gekleurde lampen

krijgt de schouwburg een uitbundige Graceland-stijl. De show wordt verzorgd door de Brit Ben Thompson de beste Elvis Tribute Artist.

Sinds november 2009 treedt de twintigjarige zanger Ben Thompson op als de The King of Rock ’n Roll. Met zijn ‘respectvolle en authentieke’ optredens vertaalt Thompson Elvis’ muziek al jaren. Deze winter toert hij door Nederland met zijn ‘Elvis I‘ll be home for Christmas’ show. Tijdens de voorstelling worden niet alleen kerstnummers, maar ook love- en gospel-hits gespeeld. Leuk voor de familie of voor een romantische avond uit.
In 2017 is het alweer veertig jaar geleden dat The King is overleden. Op 19-jarige leeftijd begon Elvis zijn zangcarrière bij Sun Records, waar hij het nummer That’s All Right opnam met producer Sam Philips. In 1956 bracht hij Heartbreak Hotel uit, zijn eerste Amerikaanse nummer 1-hit. Er was een legende opgestaan. Begin jaren ‘60 speelde Elvis in zijn eerste film, Viva Las Vegas. Deze film had binnen twee jaar een winst van 5,5 miljoen dollar. Naast zijn acteercarrière ging Presley in 1969 de studio weer in. Al snel kwam zijn album From Elvis and Memphis op de markt. Met Elvis’ unieke moves verbaasde hij miljoenen mensen. De meest bekende move is waarschijnlijk wel de licht gebogen knieën met de swingende heupen. Nadat Presley scheidde van liefje Priscilla in 1973, ging het emotioneel en lichamelijk bergafwaarts. Elvis stierf op 16 augustus 1977 op 42-jarige leeftijd aan hartfalen. Zijn legende leeft niettemin onverminderd voort.

In zijn carrière bracht Presley één kerstalbum uit, Elvis’ Christmas Album. Alleen al in de Verenigde Staten werden van het album meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht. Wie graag met de familie deze show op Eerste Kerstdag wil bezoeken, kan bij het boeken met de promotiecode CHRISTMAS voor €99,- vier kaarten kopen, een korting van €7,- per ticket. De code is zowel online via www.deventerschouwburg.nl , telefonisch via 0570-683500 en aan de kassa van de schouwburg, Leeuwenbrug 2, te gebruiken.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor de kerstshow rond Elvis Presley, kunnen uiterlijk woensdag 21 december 15.00 uur een sms sturen (0,60 per sms). Sms: STE<spatie>elvis naar 4004. De winnaars krijgen telefonisch bericht.