Winacties

Kinderfilms en pyjamaontbijt

DEVENTER – Het is weer bijna meivakantie! En dat betekent dat er van maandag 24 april tot en met zondag 7 mei iedere dag leuke kinderfilms te zien zijn in filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78. De workshop ‘wandelen in je eigen tekening’ laat je fantasie op hol slaan en ook deze vakantie is er weer een pyjamaontbijt.

Woensdag 26 april mag je in je mooiste pyjama naar Raafje Met De Rode Sok, voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. “Om 9.00 uur starten we met een ontbijt van De Noorman. De onbesuisde Raafje scheurt met vriendje Eddie Beer in een zeepkist door het bos, tot ze tegen de gezamenlijke wintervoorraad aanrijden. Hoe kunnen Raafje en Eddie dit nog goedmaken?
In Hotel De Grote L woont de 12-jarige Kos samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Wanneer vader plotseling in het ziekenhuis komt te liggen, moeten ze het hotel runnen. Maar dat is makkelijker gezegd dat gedaan… Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. Tegelijkertijd probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op Isabel, het mooiste meisje van het heelal. Deze film is voor jeugd van 9 tot en met 14 jaar.
Toen Mijn Vader Een Struik Werd is een eigenzinnige vertelling van Joke van Leeuwen, die de filmkijkers meeneemt in de wereld van een tienjarig meisje dat moet vluchten voor de oorlog in haar land. De tienjarige Toda woont in een bakkerij met haar vader, de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: Toda’s vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda moet naar haar moeder, die in het buurland woont en waar het veilig is. En dus begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Deze rolprent is geschikt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Met behulp van de Tele-Tekening-Machine van De Toonwerkplaats komt de jeugd van 5 jaar en ouder virtueel terecht in de eigen tekening. De workshop is woensdag 26 april tussen 13.00 en 14.00 uur doorlopend te bezoeken en is gratis in combinatie met een filmkaartje. Iedere dag kunnen de kinderen een wafel versieren en opeten, een mooie kleurplaat maken en knutselen. In de pauze krijgen ze een glaasje ranja. Kijk op www.filmhuisdekeizer.nl voor meer informatie. Koop of reserveer de kaarten online of aan de kassa. Reserveren kan telefonisch op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur via 0570-600515.
Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten voor een kinderfilm, kunnen uiterlijk vrijdag 21 april 15.00 uur een sms sturen (0,60 per sms). Sms: STE<spatie>kind naar 4004. De winnaars krijgen telefonisch bericht.