Winacties

Eerbetoon aan Mr. Bojangles

DEVENTER – De hitmusical From Sammy with Love, met in de hoofdrollen Stanley Burleson en Freek Bartels, is zaterdag 16 december vanaf 20.00 uur te zien in de Deventer Schouwburg. Verteld wordt het verhaal van topentertainer Sammy Davis Jr.: een swingende show met een ontroerend verhaal over liefde, racisme en passie!

Stanley Burleson en Freek Bartels brengen Sammy Davis Jr. (1925-1990) weer tot leven. Een voorstelling lang. Ze doen dat op zo’n manier, dat we er ontroerd door raken. Het moet gek lopen, wil dit niet dé hitmusical van het nieuwe theaterseizoen worden. Beide zangers kruipen beurtelings in de huid van Davis, lid van de Ratpack en wereldberoemd door zijn nummer Mr. Bojangles.

De theaterbezoekers worden meegenomen naar de Verenigde Staten van de jaren ‘60, waar het leven en de carrière van de entertainmentlegende zich kenmerkte door roem en succes, maar ook door eenzaamheid en isolement. Tijdens zijn leven kreeg Davis te maken met de raciale spanningen van de jaren ‘60 en ’70. Hij gebruikte zijn status als topentertainer om de rechten van Afro-Amerikanen te verbeteren, wat hem tot een graag geziene gast in het Witte Huis maakte. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.deventerschouwburg.nl

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten, kunnen tot uiterlijk dinsdag 12 december een mail sturen naar redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen ook per mail bericht.