Stedendriehoek

Wilhelminabrug Deventer eerder open

DEVENTER – Rijkswaterstaat en de gemeente Deventer openen in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 augustus om 00.00 uur de Wilhelminabrug weer voor alle verkeer. Dit is 6 dagen eerder dan voorzien. Dit is mogelijk doordat in de avonduren en weekenden is doorgewerkt.Aansluitend volgen onderhoudswerkzaamheden aan het verfwerk van de boog van de brug. Waar nodig wordt het verfwerk bijgewerkt: eerst wordt de noordzijde gedurende 5 weken aangepakt, aansluitend 5 weken de zuidzijde. Tijdens deze werkzaamheden is beperkte verkeershinder te verwachten. Er zijn dan 2 versmalde rijstroken beschikbaar met een snelheidsbeperking van 30 km/uur.
Voetgangers en fietsers kunnen in deze periode steeds 1 fietspad in 2 richtingen gebruiken. Aan de kant van Twello worden tijdelijk verkeerslichten geplaatst om het langzame verkeer veilig te kunnen laten oversteken.
Daarna volgen nog de werkzaamheden aan de stalen onderzijde van de brug en aan het beton aan de onderzijde bij het Pothoofd. De werkzaamheden aan het beton bij het Pothoofd worden overdag uitgevoerd, buiten de spitsuren. De werkzaamheden aan de onderzijde van de brug veroorzaken geen verkeershinder.