Stedendriehoek

Wie wordt de nieuwe Deventer dichter?

DEVENTER – Deventer is een boekenstad van (inter)nationale faam. Daarbij past een eigen dichter, telkens voor twee jaar. De gemeente zoekt nu een zevende Deventer dichter. Hij of zij laat zich inspireren door actuele gebeurtenissen in Deventer, zodat lezers hier op een andere manier bij stil staan. De Deventer dichter is volledig onafhankelijk in de keuze van de onderwerpen, stijl en toonzetting.

Op zaterdag 5 augustus loopt de periode van de huidige Deventer dichter Johanneke ter Stege (zie foto) af en wordt de nieuwe dichter tijdens Het Tuinfeest aangesteld. Hij of zij ontvangt een (onkosten)vergoeding van €4.000 per jaar, maar komt niet in dienst bij de gemeente. De gedichten van de nieuwe Deventer dichter worden gepubliceerd.

De gemeente zoekt een kandidaat met overtuigende poëtische kwaliteiten en sterke betrokkenheid bij het leven in Deventer. De gedichten zijn toegankelijk genoeg om een breed publiek aan te spreken. De Deventer dichter maakt minimaal acht gedichten per jaar en speelt in op de actualiteit van belangrijke gebeurtenissen in Deventer op zijn of haar geheel eigen wijze. De kandidaat is inwoner van Deventer.

“Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u zich aanmelden. Uw aanmelding bestaat uit één A4-tje, waarin u aangeeft hoe u invulling geeft aan het uitvoeren van het dichterschap en uw zichtbaarheid als dichter. Stuur een relevant cv en drie van uw gedichten. Een commissie selecteert de nieuwe Deventer dichter 2017-2019. De commissie kan ook rechtstreeks kandidaten benaderen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

“Uw aanmelding moet uiterlijk vrijdag 19 mei binnen zijn. U kunt uw reactie sturen naar Annejos ter Maat, via e-mail naar a.termaat.bergisch@deventer.nl. Opsturen per post kan ook: gemeente Deventer, t.a.v. Annejos Termaat, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Annejos Termaat, via 06-51281751.”