Stedendriehoek

Wat doet die molen op de Brink?

DEVENTER – Ouderwets genieten van oer-Hollandse gezelligheid! Sinds januari dit jaar kan het bij Hollands Glorie. De Dutch foodbar Hollands Glorie neemt gasten mee naar de Hollandse keuken, gebruiken, geschiedenis en trots. “Want waar kun je tegenwoordig nog genieten van al het heerlijks dat de Hollandse keuken te bieden heeft? Nou, bij ons dus!” zegt Joost van der Pol, terwijl hij trots de robuuste tafels toont die garant staan voor genieten van een heerlijk koud drankje. Het rustieke, moderne terras zorgt voor een zomer genieten. Hoewel…alleen de zomer? De parasols met heaters en lampen zorgen het hele jaar door voor veel gezelligheid op het terras.
Hollands Glorie in vier steekwoorden:
Hollandse ‘pot’ in een nieuw jasje, dat is een mooie omschrijving voor wat hier wordt geserveerd. Of geniet van een lekker bakje koffie met een stroopwafel. Joost wil dat ‘zijn’ gasten genieten en relaxen. “Dus geen bediening die op je vingers kijkt, maar je lekker laat genieten van je vrije tijd met vrienden, familie of collega’s.”
IJskoud genieten
De houten tafels op het terras zijn voorzien van een riante uitsparing die vol wordt gestort met ijsblokjes. Zet daar de flessen wijn en water in en genieten maar! “Geen gedoe met opwarmende drankjes en daarbij staat het ook nog eens fantastisch!”
Zoek een heerlijk plekje op het terras (of binnen met slecht weer). Er is genoeg plek, want naast het robuuste terras is er sinds kort een modern wit terras bijgekomen aan de voorzijde, zodat er voldoende plek is voor iedereen. Dan ga je bedenken waar je zin in hebt. Een boerenspeklap? Of gefrituurde champignons? Zalm? Of ga je voor iets dat je niet kent, Balkenbrij misschien? Er is volop keus.
Met de post mee
Op de tafels staat een postkaart klaar, die kan worden ingevuld met het nummer van het gerecht dat is uitgezocht. Per ronde kun je twee nummers invullen. Heeft iedereen een keus gemaakt, dan steek je de postkaart in de houder. Zo weet het team van Hollands Glorie dat PTT Post aan het werk kan! “Wij versturen de postkaart, zodra deze in de houder staat, zo snel mogelijk met de PTT Post naar de keuken. Nee, hier zit je niet met het mobieltje in de hand te bestellen, maar gezelligheid, lekker bijkletsen en vooral genieten, daar draait het hier allemaal om.”
Ontbijt, lunch en diner
Hollandse nuchterheid en een goed ontbijt, lunch en diner. Typisch Nederlands! Dankzij de ruime openingstijden kunnen gasten hier de hele dag terecht. Maar natuurlijk is het hier ook heerlijk borrelen, waarbij de huisgemaakte bitterballen zeker de moeite waard zijn. “Maar of onze gasten komen voor een kopje koffie of een hele avond tafelen, iedereen wordt met de Nederlandse gastvrijheid ontvangen zoals we die vroeger kenden. Dat staat bij ons op nummer één!”
Traditionele voorwerpen
De sfeervolle inrichting helpt daar zeker bij. De rustieke zitplaatsen op het terras, dat voorzien is van traditionele Hollandse voorwerpen, vertaald in een modern jasje. De laagdrempelige kaart met bekende en seizoensgebonden gerechten is in een creatief jasje gestoken. “Geniet onbeperkt en probeer gerust van alles uit. De porties zijn kleiner dan gebruikelijk, dus probeer gewoon wat je lekker lijkt en deel het gezellig met elkaar.” Kortom, de hoogste tijd om kennis te maken met Hollands Glorie…
Hollands Glorie is zeven dagen in de week geopend van 09.00 uur tot middernacht. Onbeperkt genieten van de ruime keus uit de gerechtjes kost van maandag tot en met woensdag 22,50 euro per persoon en donderdag tot en met zondag 24,50 euro per persoon (kinderen tot en met 10 jaar 12,50 euro).
Voor meer informatie: www.hollandsgloriedeventer.nl