Stedendriehoek

Voor even de blueshoofdstad van Oost-Nederland

DEVENTER – Negen locaties en maar liefst tien bands zorgen op vrijdag 25 november voor een bruisende Deventer binnenstad. Voor de 13e keer staat Karel Lassche’s Deventer Bluesnight op het programma.

Double Bill
Onderhand is de Deventer Bluesnight niet meer een Nederlands bluesfeest maar de afgelopen jaren hebben meerdere internationale acts het festival cachet gegeven. Ook de komende editie staat bol van nationaal en internationale grootheden. Bluesman Big Bo veroverde menig Nederlandse Blues Award. Deze talenvolle ‘onemanband’ gooit nationaal hoge ogen en gaat in januari samen met Frédérique Spigt en Marc Stakenburg de theaters in met de show ‘Trouble Soon Be Over’. Big Bo speelt tijdens de Deventer Bluesnight in Café Vrienden van Vroeger. De Hip heeft deze editie een vol programma, een zogenaamde ‘double-bill’ met de uit Deventer afkomstige bluesband Kingsdeal en de oude rotten uit Groot Brittannië, Snatch it Back.

Chicago
Uit de Verenigde Staten komt een échte Chicago Bluesgitarist, een man die voor het laatst in 2012 in Nederland was en zijn sporen heeft verdiend bij, Mississippi Heat, Magic Slim, Jimmy Burns en vele andere grote Amerikaanse Bluesbands. Michael Dotson (foto) eet, drinkt en ademt Chicagoblues. Bij Grandcafé Hans & Grietje bouwt Michael Dotson zijn show op van solo naar duo naar trio met drummer Eric Broer van Dijk en op de bas Deventernaar Hans Hofsteede. Of het nog niet genoeg is want ook Rocktopussy, Joost de Lange, The Big Mama Experience, Coolhand Luke, Backstreet Crawl en oud gediende Wild T & the Hotbutts staan op het programma.
Om 21.00uur begint Karel Lassche’s Deventer Bluesnight.
Het volledige programma is te vinden op www.deventerbluesnight.nl