Stedendriehoek

Verkiezing mooiste herfstboom

DEVENTER – De favoriete boom van Bert van Marwijk is de Canadese Populier in de uiterwaarden op de Worp, waar hij als kleine jongen dagelijks een balletje trapte. Victor Brand houdt het meest van de oude plataan bij de Platvoet-rotonde richting de IJsseldijk en Emmy Strik kiest voor de kastanjes op de Brink. Bekende en onbekende Deventenaren stellen als ambassadeur hun favoriete boom kandidaat voor de titel Mooiste Herfstboom van Deventer 2016. Nog deze week kunnen de inwoners van Deventer stemmen en op vrijdag 11 november weten we welke boom er met de titel vandoor gaat.

Berry de Boom
Bomen op de kaart zetten en mensen enthousiast maken voor de prachtige bomen die Deventer heeft. Alles draait om bomen en inwoners bij de verkiezing van de mooiste herfstboom van Deventer. In 2011 vond de eerste en laatste boomverkiezing in Deventer plaats, die door Berry de Boom aan de Wellekade gewonnen werd. Kinderen van de Hagenpoortschool deden de belofte om voor de boom te zorgen en er kwam een bankje en een (spontane) facebookpagina voor Berry.
Deze herfst blaast Het Groenbedrijf de boomverkiezing nieuw leven in onder de naam Groenste Boomverkiezing van Deventer. Dit jaar kiest Deventer de mooiste herfstboom. De komende drie jaar komen achtereenvolgens de winter-, lente- en zomerverkiezingen aan bod. Naast de verkiezing komen verschillende verhalen van de boom en zijn ambassadeur op een groot doek te staan. Samen vormen de doeken een kleine tentoonstelling.

Ludieke actie
Voor deze boomverkiezing werkt Het Groenbedrijf samen met stichting Open Boek en de Deventer Boomstichting. Het doel is om op ludieke wijze campagne te voeren, waardoor het Deventer publiek meer enthousiasme en aandacht krijgt voor de bomen in Deventer.
De Mooiste Boomverkiezing is een onderdeel van de Groenste van Deventer, een initiatief van Het Groenbedrijf. De Groenste bedenkt spannende en leuke groenprojecten waarbij inwoners, bedrijven en organisaties met elkaar verbonden worden. De Groenste komt tot stand met steun van de Gemeente Deventer.