Sport

Volleybal nog beter op de kaart zetten

DEVENTER – Volleybalvereniging Avior, de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) en Sportbedrijf Deventer slaan de komende jaren de handen structureel ineen om de volleybalsport in Deventer nog beter op de kaart te zetten. Onlangs tekenden directeur Aschwin Lankwarden (Sportbedrijf Deventer), voorzitter John Dommerholt (Avior) en manager Sportontwikkeling Peter van Tarel (NeVoBo) hier een overeenkomst voor.

Deventer huisvest de grootste volleybalvereniging van Nederland sinds de fusie tussen SVS Volleybal uit Schalkhaar en DeVolCo’88. Afgelopen jaar heeft vooral in het teken gestaan van het goed neerzetten van de organisatie binnen de vereniging. Komend seizoen wordt er flink geïnvesteerd in de jeugdafdeling en maatschappelijke projecten. Ook zijn er dan kennismakingsclinics op diverse basisscholen in de gemeente Deventer. Deze clinics vormen een voorbereiding op het schoolvolleybaltoernooi dat later dit seizoen georganiseerd gaat worden.

 

Ondersteuning jeugdtrainers

Daarnaast is Mieke Tip als combinatiefunctionaris aangesteld bij Avior. Zij gaat binnen Avior jeugdtrainers ondersteunen. Door de extra aandacht die zij gaat besteden aan de jeugdopleiding van de vereniging, wordt de kwaliteit van trainingen op een hoger niveau getild. Hierdoor profiteren niet alleen talenten van kwalitatief goede trainingen, maar alle jeugdleden, zodat iedereen zijn of haar volleybaltalent zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

 

Uitbreiding bedrijfsvolleybaltoernooi

Tevens wordt ingezet op andere maatschappelijke activiteiten, zoals de samenwerking tussen het beachvolleybal van Avior en voetbal van SV Helios. Met behulp van de sportimpuls komen er verschillende activiteiten voor 50+ers en wordt het jaarlijkse bedrijfsvolleybaltoernooi uitgebreid. Ook staat er een evenement in de steigers rondom 1250 jaar Deventer. Kortom, Deventer is op volleybalgebied volop in beweging!