Sport

Training van roparunners uit Deventer levert geld op

“Wat een fantastisch weekend!” Dat is de gedachte van alle teamleden van het Roparun team Run for Cancer uit Deventer.

Elk jaar wordt er een Roparun georganiseerd waarbij teams van Parijs of Bremen naar Rotterdam lopen. Deze run is altijd in het Pinksterweekend. Een bewuste keuze omdat een team wel 3 dagen nodig heeft om deze afstand te overbruggen.

Omdat dit jaar alles anders is vanwege het covid-gebeuren is er dit jaar geen Roparun tijdens het Pinksterweekend maar komt er in oktober een aangepaste Roparun in Nederland welke zal plaatsvinden in de omgeving van Landgraaf

Omdat de meeste teams niet stil willen zitten tijdens Pinksteren hebben vele teams besloten om afgelopen pinksterweekend te benutten voor een training.

Zo ook het roparunteam 326, Run for Cancer, uit Deventer. Zij hadden een Mini-Roparun georganiseerd.  In het afgelopen weekend werd er een afstand van 300 kilmeter gelopen. Tijdens deze Mini-Roparun gaat het hele team aan de slag. Dus niet alleen de lopers, maar ook de begeleidende fietsers, chauffeurs met routelezers in volgauto.  Ook de masseurs, en de mensen van de catering zijn dat weekend druk bezig om alles goed te laten verlopen.

Doel van het team was een training gekoppeld aan het goede doel. Dit team zet zich namelijk in voor hospice de Winde in Deventer. Daarom was de start, wissel en finish locatie dan ook gesitueerd bij de Winde.

Op zaterdagochtend werd om 9.00 uur het startschot gegeven door wethouder, Rob de Geest. Na non stop door te lopen, ook midden in de nacht, kwam het team moe maar voldaan op zondag om 15.00 uur over de finish. Naast de gezelligheid langs de route, de gastvrijheid van de Hospice de Winde is het team ook heel erg tevreden over de opbrengst van dit weekend. Er is namelijk wel €2300,00 aan sponsorgeld binnen gehaald. Wilt u meer weten over Team Deventer of de roparun: https://www.runforcancer.nl