Sport

Puntloze missie voor Go Ahead Eagles in kille ambiance

Het is Go Ahead Eagles zondagmiddag niet gelukt om in een lege Adelaarshorst een resultaat te halen tegen FC Groningen. De wedstrijd tegen de Groningers ging met 0-1 verloren door een doelpunt van Jørgen Strand Larsen.

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers uit het noorden: Michael de Leeuw schoot de bal over het doel van Warner Hahn na een voorzet van Jørgen Strand Larsen. Niet veel later moest Hahn voor het eerst optreden: een afstandsschot van Tomáš Suslov werd gekeerd door de lijnverdediger. Echte kansen waren het daarentegen niet. Die viel wel te noteren in de 26e minuut: een kopbal van De Leeuw werd subliem gepakt door Hahn.

Na een klein halfuur voetballen kreeg Go Ahead Eagles de eerste mogelijkheid. Op aangeven van Giannis Botos mikte Luuk Brouwers de bal over. Na een kans van FC Groningen, waarbij Hahn opnieuw moest optreden, kreeg Botos een grote kans om het openingsdoelpunt te maken. Hij vond FC Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh op zijn weg. Vijf minuten na het begin van de tweede helft viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een vrije trap van FC Groningen kwam terecht bij Strand Larsen: de Noorse aanvaller van FC Groningen schoot de 0-1 binnen. Een paar minuten later leek Go Ahead Eagles een grote kans te krijgen op de 1-1. Iñigo Córdoba liep alleen op het FC Groningen-doel af, maar werd gestrand door Leeuwenburgh. Voor zijn valpartij kreeg Córdoba ook nog eens een gele kaart van scheidsrechter Sander van der Eijk.

In de minuten die volgden kreeg FC Groningen de beste kansen. Op pogingen van Mo El Hankouri en Lansen bleek Hahn opnieuw een sta-in-de-weg. Met nog ruim een kwartier voetballen resulteerde een goed uitgevoerde aanval van Go Ahead Eagles in een kans. Niet veel later moest Go Ahead Eagles verder met tien: Córdoba kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. In de 82e minuut leek invaller Martijn Berden op weg naar de gelijkmaker. Hij omspeelde in één beweging twee tegenstanders, maar vond uiteindelijk Leeuwenburgh op zijn weg. In de slotfase kreeg Go Ahead Eagles nog wel wat mogelijkheden om doel te treffen. Zo werd een kopbal van Mats Deijl van de lijn gehaald. Uiteindelijk eindigde Go Ahead Eagles de wedstrijd met negen man: Joris Kramer kreeg ook zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Al met al werd het een teleurstellende middag met een 0-1 eindstand tot gevolg.

Go Ahead Eagles-FC Groningen

50’ Jørgen Strand Larsen 0-1.

Scheidsrechter: Sander van der Eijk.

Gele kaart: Philippe Rommens (Go Ahead Eagles), Iñigo Córdoba (Go Ahead Eagles), Joris Kramer (Go Ahead Eagles), Tomáš Suslov (FC Groningen).

Rode kaart: 76’ Iñigo Córdoba (Go Ahead Eagles, twee keer geel), 90+2’ (Joris Kramer, twee keer geel).

Go Ahead Eagles: Warner Hahn; Boyd Lucassen, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Mats Deijl; Philippe Rommens (79’ Justin Bakker), Luuk Brouwers; Iñigo Córdoba, Giannis Botos (59’ Martijn Berden), Ragnar Oatmangoen; Isac Lidberg (79’ Jacob Mulenga).

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh, Neraysho Kasawnirjo, Wessel Dammers, Marin Šverko, Bart van Hintum; Mo El Hankouri, Laros Duarte (84’ Mike te Wierik), Tomáš Suslov; Delaho Irandrust (85’ Patrick Joosten); Jørgen Strand Larsen, Michael de Leeuw.