Sport

‘Fijn dat jongeren weer kunnen sporten’

DEVENTER – Jongeren mogen onder begeleiding weer trainen bij sportclubs. Dat is positief, vindt wethouder Sport Rob de Geest. “Sporten is leuk én gezond. Ik vind het heel fijn dat kinderen en jongeren weer voorzichtig kunnen sporten.”

De eerste sportvelden zijn sinds eind april weer geopend voor de jeugd. Voor 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij daarbij minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar moeten houden. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt dat niet.

De deuren van de velden en verenigingen gaan niet zomaar open. De Geest: “We hebben contact met alle verenigingen en zijn goed in gesprek over de maatregelen die de clubs moeten treff en. Dat gesprek voeren we op basis van richtlijnen van
NOC-NSF. Die gesprekken verlopen heel goed, clubs hebben vaak al goed nagedacht over praktische oplossingen.”

Ook voor kinderen die geen lid zijn

De Geest: “Veel kinderen hebben de afgelopen weken meer binnen gezeten dan anders. Ik vind het heel fijn dat zij weer voorzichtig mogen sporten. Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen weer kunnen bewegen, openen de clubs waar mogelijk hun deuren ook voor niet-leden.”

Geen bekers, geen applaus

Het zal wel even duren voordat sporten weer is als vanouds, benadrukt De Geest. “Voorlopig kan alleen de jeugd tot en met 18 jaar starten met trainen. Er zijn geen competities en toeschouwers zijn niet toegestaan. Maar jongeren krijgen de kans om hun favoriete sport weer op te pakken en alleen of met hun team lekker te bewegen. Dat is een belangrijke stap vooruit!”