Stedendriehoek

Sixties en rock covers van Blended 5 en The Bridge

DEVENTER – Op het programma van de Muziekkoepel Nering Bögel staat op zondag 21 mei een dubbelconcert. Dit wordt verzorgd door twee Deventer bands. Voor liefhebbers van de sixties en latere stevige rock wordt het ongetwijfeld een heerlijke middag. De sixties band Blended 5 opent de middag en de rockers van The Bridge zorgen voor een spetterend slot.

Bended-5 bestaat uit vijf muzikanten uit het Sixties Alive circuit. Op drums Charles Beugelink, op keybord en zang Jan Koeslag, sologitarist Jacky van Dijk, zanger Tonnie Bombeld, die op een echte sixties Fender-Jaguar speelt, en basgitarist Ben Vroklage op een Hofner. Iedereen die houdt van die ‘rebellentijd jaren 60’ en rondgereden heeft op een Kreidler, Zündapp, Batavus supersport, Sparta, Puch/Tomos of Berini doen ze vast een groot plezier met songs uit die tijd.

The Bridge komt ook uit Deventer en omstreken en is zelfs ‘geboren’ in de wijk de Hoven. Deze gelouterde en enthousiaste groep muzikanten vond elkaar in ’t Hovenhuus bij gelegenheidssessies. Daaruit ontstond een vriendschap en een gezamenlijke liefde voor muziek en is de naam The Bridge ontstaan. Het is een spannende coverband met een stevig karakter, die zompig kan rocken als the Black Keys en Queens of the Stoneage, maar ook gevoelige nummers van Stevie Ann en Skunk Anansie op het repertoire heeft staan.

De wekelijkse gratis zondagmiddag concerten zijn van 14.30 tot 16.30 uur. Versnaperingen zijn verkrijgbaar in de nostalgische kiosk en in het park is een toiletgelegenheid. Meer informatie: www.muziekkoepelneringbogel.nl