Stedendriehoek

Samenwerken aan een energiezuinig Deventer

DEVENTER – MKB Deventer en VNO-NCW Midden hebben de handen ineen geslagen om ondernemers te ondersteunen bij het energie-efficiënt ondernemen door gebruik van MKB Energy CheckUp, een online energiescan. Franchisenemer Henk Koning (zie foto) van onder andere de McDonald’s in Deventer vertelt: “Alle restaurants maken sinds 2008 al gebruik van groene stroom en gas en waar mogelijk ook van LED-verlichting.” De MKB Energy CheckUp bevestigde dan ook dat ze goed bezig zijn.

Op gebied van energieverbruik zijn ze continu op zoek naar nieuwe en efficiëntere mogelijkheden.  Bij het nieuw te bouwen McDonald’s restaurant naast De Scheg onderneemt de franchisenemer nog meer energiebesparende maatregelen, waaronder het gebruik van watervrije urinoirs en zonnepanelen. “Ondernemen is kansen pakken, dus pak die gratis energiescan”, aldus Henk Koning die mede-ondernemers oproept om ook aan de slag te gaan met de MKB Energy CheckUp.

Ondernemers die willen profiteren van de vele voordelen van het energie-efficiënt ondernemen kunnen zich, kosteloos, aanmelden voor de workshop MKB Energy CheckUp op dinsdag 4 juli van 16.00 tot 18.00 uur. Bij het Ondernemershuis op het terrein van de Oude Gasfabriek wordt gezamenlijk de eerste stap gezet, namelijk inzicht verkrijgen in het huidige energieverbruik. De online energiescan geeft direct inzicht in de opties om energie te besparen en ondernemers kunnen vrijblijvende prijsopgaves opvragen bij een door hun zelf gekozen (lokale) installateur. Meedoen kan door te mailen naar info@energycheckup.nl 

De Provincie Overijssel helpt het midden- en kleinbedrijf om energie te besparen door subsidie beschikbaar te stellen voor het implementeren van de (erkende) maatregelen. Ondernemers die de MKB Energy CheckUp invullen, kunnen de uitkomsten hiervan gebruiken als basis voor de subsidieaanvraag,  die kan oplopen tot maar liefst €2.500 euro. De subsidie bedraagt maximaal 25% en is speciaal voor MKB-bedrijven gevestigd in Overijssel.