Stedendriehoek

Pilot Minimax dierendokter ook van kracht in Deventer

APELDOORN/DEVENTER – Huisdiereigenaren met een uitkering zitten vaak met de handen in het haar als hun huisdier naar de dierenarts moet. Dierenbescherming regio OverGelder is vorig jaar gestart met de pilot ‘Minimax dierendokter’, waarbij huisdiereigenaren met een uitkering in de gemeente Apeldoorn tegen minimale kosten hun huisdier (hond, kat, konijn of knaagdier) kunnen laten behandelen. Vanaf 15 april is dit ook mogelijk voor mensen uit de gemeente Deventer.

Mensen met een uitkering draaien noodgedwongen elke cent om. Dat betekent ook dat ze soms uit pure wanhoop hun geliefde huisdier wegdoen, omdat ze de dierenartskosten niet kunnen betalen. Andere huisdiereigenaren stellen een dierenartsbezoek uit, in de hoop dat het dier vanzelf beter wordt. Dat is niet bevorderlijk voor het welzijn van dieren, want ook zij verdienen de zorg die ze nodig hebben en horen niet te lang met vervelende kwalen rond te lopen.

De Dierenbescherming bedacht daarom de pilot ‘Minimax dierendokter’ voor de gemeente Apeldoorn. Deze pilot blijkt een succes en loopt door. Daarnaast mogen vanaf 15 april ook huisdiereigenaren uit de gemeente Deventer komen met hun dieren.

Om in aanmerking te komen voor deze bijzondere dierenzorg, moeten huisdierenbezitters aan een aantal eisen voldoen. Ze mogen met maximaal twee dieren per woonadres langs komen, de dieren moeten gechipt zijn (of worden bij het eerste bezoek gechipt) en de eigenaar ontvangt een uitkering van de gemeente Deventer en kan dit bewijzen.

Als een huisdiereigenaar aan bovenstaande voorwaarden voldoet, kan hij een afspraak maken met dierenartspraktijk de Kuipershoek aan de Kuiperdijk 11 te Klarenbeek. Deze praktijk is gevestigd in het dierenasiel de Kuipershoek. Tijdens het bezoek neemt de eigenaar een recente uitkeringsspecificatie van de gemeente Deventer mee en een geldig legitimatiebewijs. Het maken van een afspraak kan door op maandag, dinsdag en woensdag tussen 10.00 en 12.30 uur contact op te nemen via telefoonnummer 06-30981867. Zie voor meer informatie: www.overgelder.dierenbescherming.nl