Stedendriehoek

Open avond Deventer Toastmasters

DEVENTER – Op maandag 7 november houdt Deventer Toastmasters een open avond. De avond belooft te verrassen, te vermaken en te inspireren.

“Wij geloven dat ideeën, inzichten en ingevingen alleen dan tot hun recht komen, als de bedenker ze inspirerend overbrengt”, zegt Elyse Walter, voorzitter van Deventer Toastmasters. “Een groep toespreken is een kunst. Een groep vermaken, inspireren, bewegen is een passie”, vervolgt ze. Samen met twee collega-toastmasters heeft Walter begin dit jaar de Deventer afdeling opgezet van Toastmasters International. Deze organisatie zonder winstoogmerk heeft afdelingen in 142 landen. Er zijn wereldwijd bijna 16.000 toastmasterclubs, waarvan de leden bezig zijn met communicatie en leiderschap.

“Geen spreekangst meer. Minder in de weg staan van je verhaal. Je publiek boeien. Dat zijn punten waaraan we samen werken”, vertelt Walter. Er staat geen deskundige van buitenaf voor de groep. De leden helpen elkaar groeien. “Bij Toastmasters leren we toespreken, bijvoorbeeld als pitch, briefing of toost op een huwelijksfeest. We leren bovendien evalueren, improviseren, feedback geven. Kortom: we werken aan communicatie- en leiderschapskwaliteiten”, vervolgt Walter.

Toastmasters International heeft bijna 100 jaar ervaring in publiek spreken. De stap naar Nederland en naar het Nederlands maakte de organisatie zo’n 15 jaar geleden. De afdelingen baseren zich op de beproefde methodes van Toastmasters. Volgens die methodes houdt elk clublid in zijn of haar eigen tempo tien speeches waarin alle aspecten van het spreken in het openbaar aan bod komen. Passie, positiviteit en enthousiasme werken aanstekelijk, volgens Walter: “Elke bijeenkomst geeft ons een stoot energie.”

Belangstellenden zijn van harte welkom op de open avond, op maandag 7 november om 20.00 uur in De Fermerie, Muggeplein 9. De bijeenkomst duurt twee uur. Meer informatie staat op de website Toastmasters.nl/Deventer.