Ondernemend

‘Always look on the Burnside of life’

DEVENTER – Wat in 1988 als een leuk winkeltje in het centrum van Deventer begon, verhuisde in 1998 naar het Havenkwartier om te kunnen uitbreiden met een indoor skatepark. Afgelopen week vierden ze hun 28e verjaardag.

Burnside Park en Shop is een winkel waar je 360 dagen per jaar terecht kunt voor snowboards, wakeboards, skateboards, longboards, sneakers, kleding, BMX en inline skates. Je skateboard, skates of BMX kun je direct testen in het aangrenzende skatepark.

De belangrijkste bron van inkomsten is (vreemd genoeg) de snowboard hardware. Met veel passie en een unieke service verkopen ze juist de merken met diezelfde passie. Op nummer twee staan de wakeboards, mede door het eigen Burnside Cablepark in Emst, een waterskibaan met obstakels die op een kwartiertje rijden van Deventer ligt.

Er hangt een ontspannen sfeer, iedereen voelt zich hier direct thuis. Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel. De betere merken die iets nieuws op de markt brengen, komen graag eerst naar Burnside. De klanten komen overal uit Nederland en soms zelfs van over de grens. Ook organiseren ze onder andere de Burnside Open Kampioenschappen (BOK-series) voor skateboarden, inline-skaten, BMX en natuurlijk ook voor wakeboarden bij het Cablepark. Deze wedstrijden worden vaak als de onofficiële NK’s gezien.
De winkel heeft een gezellige uitstraling waar ieder zich op zijn gemak voelt. Ook al houd je van webshoppen, er gaat niets boven deze echte winkel waar je op je gemak doorheen kunt scharrelen en waar je door erg leuk en toch deskundig personeel geholpen wordt. Een unieke extra service is hun WhatsAppShop: interactief webshoppen! Check daarvoor hun site.

Zoals gezegd houdt Burnside zich het meest bezig met snowboards. Er is de afgelopen jaren nogal wat gebeurd op snowboardgebied. Snowboarden is veel makkelijker geworden, maar als je nu een board aanschaft heb je keuze uit vele nieuwe shapes: Camber, Rocker, Camrock, Flatbase, Triple Base, Hybrid en daarop weer talrijke variaties. Velen zijn het spoor een beetje bijster. Maar niet gevreesd: Burnside neemt je aan het handje en helpt je weer op weg. Het allerbelangrijkst is dat je bij Burnside nooit een miskoop kunt doen. Een verkeerde keuze wordt namelijk voor het aankoopbedrag omgeruild, zelfs al heb je er een week op gereden.

De vrouwencollectie is zeer uitgebreid, omdat vrouwen ook graag kijken naar het plaatje en de kleuren. Burnside zorgt er voor dat deze dames naast de allermooiste kleur ook een verantwoorde keuze maken, waardoor ze veel relaxter en beter gaan boarden! De rockerhype zorgt ervoor dat jij het board beheerst en niet andersom.

Ook voor kinderen is de opstap veel makkelijker en daarom hebben ze een mooie collectie kinderboards. Vanaf een jaar of 5 kunnen ze je aan een leuk rockerboardje helpen. Ze hebben goede inruildeals en verhuren ook kindersets voor een schappelijke prijs!

Je kunt er zelf ook je snowboardset huren. Waarom zou je een snowboard bij Burnside huren en niet in het buitenland? Omdat het niet duur is: 10 dagen voor een echt goede set Board/Boots/Bindingen kost je 160 euro. Je krijgt altijd materiaal mee dat erg goed bij je wensen past. Ze proberen je te verleiden, want als je erg tevreden bent neem je het setje misschien wel over. De boards komen uit de winkelvoorraad; je wordt dus niet afgescheept met goedkoop materiaal met dikke stootranden, uitgewoonde schoenen en bindingen in de verkeerde stand.
En…op veler verzoek verhuren ze nu ook de nieuwe Go Pro Hero 5 camera’s!